Daglig leder i House of Builders, Nina Fantoft, daglig leder i BMC, Gunnar Fantoft (i midten) og salgsdirektør Gjermund Fischer i BMC, ønsker velkommen til House of Builders.

Første dag i House of Builders

Norges eneste utstillingsarena for byggevarer med LED-lyseksponering åpnet dørene i Oslo torsdag.

House of Builders er en unik utstillingsplass for komplimenterende byggevarer, et showrom som kombinerer byggevarene med ulike lyssettinger fra LED-lys.

– Ideen fikk jeg i Danmark da vi gikk inn i LED-selskapet Lite AS. Der laget vi et showrom hvor vi viser ulike bruksområder, for eksempel butikkbelysning, restaurantbelysning, utstillingsbelysning og fasadebelysning. Dette ble en suksess. Jeg ville ta med meg ideen til Norge, men komplementere lyset med byggevarer, sier daglig leder i BMC, Gunnar Fantoft til Byggeindustrien.

Sammen med ni partnere for ulike byggevareprodukter som komplimenterer hverandre, blir merkevarene eksponert i felleskap i House of Builders lekre showrom ved Alnabru i Oslo.

– Her kan også blant andre arkitekter jobbe med løsninger hvor LED-lysene gir muligheter for ulikt lys, for eksempel dagslys, sier Fantoft.

Vil utvide

På grunn av plassmangel har House of Builders måttet si nei til noen potensielle partnere som ønsket å være med på konseptet, men allerede nå har BMC-sjefen planer om å ekspandere.

– Vi jobber med en mulighet for å kunne utvidet showrommet med ytterligere ti-tolv stands, forteller Fantoft.

I dag disponerer House of Builders cirka 1.400 kvadratmeter, og prosjektet har hittil investert for åtte millioner kroner. BMC-sjefen forteller at partnerne også har andre ideer for bruk av det lekre showrommet.

– Lokalene kan for eksempel benyttes til konferanser, kickoff og selskaper, men dette er noe vi skal vurdere nærmere, sier Fantoft.

Innovativt

Tanken bak logoen til House of Builders er at den skal representere noe nyskapende.

– Den har en design med friske farger og moderne tilsnitt som binder sammen byggevarer og LED-lysets muligheter. Jeg må for øvrig gi skryt til salgsdirektøren vår, Gjermund Fischer, som har vært byggeleder og sparringspartner for hele konseptet, smiler Fantoft.