Ford F-150 Lightning. Foto: Ford Motor Norge
Ford F-150 Lightning. Foto: Ford Motor Norge

Fords første F-150 Lightning på norske skilter

Fredag registrerte Ford Motor Norge sin elektriske pickup F-150 Lightning med norske skilter.

Norge fikk, som eneste land utenfor Nord-Amerika, muligheten til å selge F-150 Lightning  i et begrenset volum. Dette volumet var opprinnelig bare 500 biler, og Ford Motor Norge fikk inn 1.000 søknader i løpet av 24 timer.

– Interessen for F-150 Lightning har vært helt ekstrem til å være en pickup i denne prisklassen. Nå er vi klare til å skrive endelige kontrakter med de som har søkt og fått tilslag om å kjøpe. Vi forventer å levere ut de aller første bilene til kunde i desember 2023, mens majoriteten av leveringer vil skje i 1. kvartal 2024, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg i en pressemelding.

Nå varsler importøren at de også får inn noen ekstra biler.

– Dette er biler vi forventer vil ankomme Norge tidligst i løpet av 2. kvartal 2024. Med det trykket vi har hatt på F-150 Lightning tyder alt på at også disse vil bli solgt innen kort tid, så her er det bare å være rask for å sikre seg en perfekt helelektrisk familiebil og ekte arbeidshest, sier Ford Motor Norges administrerende direktør.

Nye F-150 Lightning er en pickup for fem personer. Den er hele 5,91 meter lang, 2,44 meter bred og 1,99 meter høy. I tillegg til et stort plan, har den en drenerbar Mega-Frunk på hele 400 liter under panseret.

Varianten som er tilgjengelig i Norge er en 5-seters Lariat Launch Edition i fargen Antimatter Blue Metallic. Den kommer med et Standard Range-batteri på 98 kWt utnyttbar energi, har 452 hestekrefter og et maksimalt dreiemoment på 1050 Nm. Rekkevidden til norgesversjonen er målt etter WLTP til 429 kilometer.

Bilene som kommer, vil bli registrert som personbil (M1), og kan kjøres med vanlig B-førerkort.