Ford satte ny salgsrekord for nyttekjøretøy i Norge i 2018. Foto: FordFord Transit Custom Sport. Foto: FordTo-tonns Ford Transit. Foto: FordTo-tonns Ford Transit. Foto: FordFord Ranger. Foto: FordFord Transit. Foto: Ford

Ford satte salgsrekord for nyttekjøretøy i 2018

Aldri før har Ford solgt flere nyttekjøretøy i Norge enn i fjor. Med et salg på 5.564 biler er Ford Norges nest mest solgte nyttekjøretøymerke.

Det skriver Ford i en pressemelding tirsdag.

– Vi har hatt fantastiske nyttekjøretøyresultater i 2018. Samtidig har vi klare ambisjoner om å øke markedsandelen i 2019. Vi kommer med mye nytt og spennende på nyttekjøretøy, og har allerede skrevet en rekke ordre på vår nye Performance-pickup, Ranger Raptor som kommer til Norge i juni. Også Transit Custom plug-in-hybrid, som vi lanserer til høsten, blir et veldig spennende produkt for Norge, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg, i pressemeldingen.

Fords markedsandel i det norske varebilmarkedet var i 2018 på 14,5 prosent, en volumvekst på 3,8 prosent fra året før.

Nye to-tonns Transit kommer, ifølge meldingen, med en 48 volt mild hybrid. Dette reduserer bilens driftskostnader opptil 8 prosent ved mye start- og stoppkjøring - sammenliknet med dieselmotoren. Systemet lagrer bremseenergien i et 48 volts litium-ion batteri og bruker den lagrede energien til både å drive motoren og bilens elektriske anlegg.

Spesielt salget av nye Ford Transit Custom har vært godt i Norge i 2018, skriver Ford i pressemeldingen. Ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV), økte Transit Custom-salget med 34,5 prosent i fjor. For Ford Ranger økte salget med 7,2 prosent i 2018.

Norges mest solgte nyttekjøretøymerke er fremdeles Volkswagen, med 10.383 registrerte biler i løpet av 2018.