Foto: JackonFoto: Jackon

Flom hos Jackon

Ekstremvær og enorme nedbørsmengder natt til søndag skapte flom og vanskeligheter på store deler av Østlandet, også ved Jackons fabrikk og hovedkontor på Gressvik i Fredrikstad.

Utlasting av varer går som normalt de neste dagene og produksjonen starter opp umiddelbart etter opprydding. Noe lenger leveringstid kan forventes, melder bedriften.

- Vi har brukt dagen i dag til å kartlegge omfanget av ekstremværet, sier Jan-Erik Engebretsen, salgsdirektør Bygg Norden i Jackon i en pressemelding.

- Vi fikk overvann i flere av våre fabrikkhaller på Gressvik natt til søndag, noe som gjorde at vi måtte stanse produksjonen. Kontorlokalene, utelageret og deler av innelageret er oversvømt. Det er ikke første gang vi er utsatt for oversvømmelse, vi gjorde mange tiltak etter siste flom i 2008 som nå vil gjøre opprydding og oppstart enklere. Så langt virker det som selve produksjonsutstyret ikke har fått kritiske skader og vi kan starte opp produksjonen straks vi har fått ryddet opp, legger han til.

Jackon melder videre at utlasting av varer vil gå som normalt, og at kundesenteret er åpent for tilbudsforespørsler og bestillinger som vanlig.

- En løsning på kort sikt er å omdirigere produksjonsordre til fabrikker rundt i konsernet, både innland og utland. Vårt store antall fabrikker, dyktige medarbeidere og gode logistikkløsninger gir oss fleksibilitet. Vår første prioritet er høy leverings- og servicegrad overfor våre kunder og markedet. Vi håper allikevel på forståelse for at den spesielle situasjonen vi er i kan medføre noe lenger leveringstid på varer enn normalt, avslutter Engebretsen.

Jackon har satset tungt i hjembyen Fredrikstad, nylig startet bedriften opp en ny produksjonslinje for XPS-isolasjon på Gressvik, en investering på nærmere 100 mill kroner. Til all hell ser det ut til at denne linjen er skånet for ekstremværet.