Fire passasjerer døde i bussulykken i Namsskogan

En mann døde onsdag av skadene han fikk i bussulykken i Namsskogan tirsdag. Dermed har til sammen fire personer mistet livet i ulykken.

Mannen ble kritisk skadd da den sveitsiske turistbussen kjørte av veien på E6 i Namsskogan kommune i Nord-Trøndelag tirsdag. Onsdag døde han av skadene, opplyser St. Olavs hospital i Trondheim.

De øvrige tolv passasjerene som overlevde ulykken, har ligget til observasjon ved sykehuset i Namsos. De ble skrevet ut i 15.30-tiden onsdag. Ni av de tolv er kjørt med drosje til Trondheim lufthavn Værnes, og reiser derfra til Sveits med et ambulansefly.

– De tre øvrige, som alle er pårørende til personer som omkom i ulykken, reiser med et rutefly i følge med sveitsisk helsepersonell, opplyser Svein H. Karlsen i Helse Nord-Trøndelag til NTB.

Bussjåføren, som er tysk statsborger, er flyttet fra intensivavdelingen til en ordinær sengepost. Han blir liggende til observasjon til torsdag eller fredag, før han blir overført til et sykehus i Sveits.

– Han er ikke hardt skadd, men trenger medisinsk oppfølging i tiden som kommer, sier Karlsen.

Teknisk eller menneskelig svikt

Politiet og Statens havarikommisjon gjennomfører nå tekniske undersøkelser av bussen. Statens vegvesens ulykkesgruppe deltar også i arbeidet.

Avdelingsdirektør i veiavdelingen i Statens havarikommisjon, Rolf Mellum, sier til NTB at det er for tidlig å si noe om årsaken til utforkjøringen.

– Vi er ute etter å finne faktorer som kan ha bidratt til utforkjøringen, sier Mellum og viser til kjøreforhold og annet som kan knyttes til førerens atferd.

– Det vi jobber ut fra, grovt sett, er å avklare om det er en teknisk svikt eller en menneskelig svikt eller en kombinasjon, sier etterforskningsleder Kjetil Ravlo i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Vitner som kom kjørende bak ulykkesbussen fortalte til lokalaviser tirsdag at bussen vinglet kraftig før den kjørte ut av veien.

Bussjåføren siktet

Bussjåføren er foreløpig siktet for uaktsom kjøring, bekrefter Ravlo.

– Vi har hatt en innledende samtale med ham, men har ikke startet avhør ennå. Vi tar det så snart det er tilrådelig. Vi må ta hensyn til hvordan det går med ham, sier etterforskningslederen.

Politiet har avhørt fem-seks vitner, men Ravlo ønsker ikke å gå inn på hva som har kommet fram.

– Hvis det er personer som føler at de har informasjon av betydning, må de gjerne ta kontakt, sier Ravlo.

I løpet av torsdag regner politiet med å ha kommet langt med ytterligere avhør.

Uttrykte takknemlighet

De omkomne er sendt til St. Olavs hospital i Trondheim for obduksjon, melder Adresseavisen. De fire er en kvinne på 56 år og tre menn på henholdsvis 72, 78 og 49 år. Alle er sveitsiske statsborgere.

Sveitsisk helsepersonell kom natt til onsdag til Namsos for å ordne med hjemreise for de overlevende.

Avdelingsoverlege Elisabeth Brattland ved Sykehuset Namsos sier at det sveitsiske personellet samt de som ble innlagt på sykehuset har uttrykt takknemlighet over krisearbeidet som ble gjort på ulykkesstedet og på sykehuset.