SMART VANNING: Nå kan du styre vanning og gressklipping i hagen med en egen app på mobilen.

Få mer lettstelt hage med smart teknologi

Vil du nyte et enklere hageliv, kan det være en god idé å koble opp de ulike verktøyene til et automatisk system. 

Både gressklipping og vanning kan skje automatisk mens du er bortreist eller slapper av i hagen.

Ifølge en pressemelding fra utstyrsleverandøren Gardena blir det nå enklere å skaffe seg en mer lettstelt og vakker hage. Hjelpen heter Gardena Smart System, og styres enkelt fra mobilen.

Ved å koble sammen verktøyene i hagen til et automatisk
system, tar teknologien seg av tidkrevende arbeidsoppgaver som gressklipping og vanning. Ved å styre systemet via mobilen har du full kontroll over jobben som gjøres i hagen, uansett om du er bortreist eller bare lener deg tilbake i solstolen på terrassen.

Ifølge pressemeldingen er systemet enkelt å bruke og kan kobles til en rekke enheter fra Gardena, som for eksempel robotgressklipper, vanningscomputer, hagepumpe og strømstyring, for eksempel til belysning.

Navet i Smart System er appen Gardena Smart App. Den oppdateres løpende med nye funksjoner og informasjon fra de ulike enhetene som er tilkoblet systemet. Enheten Gardena Smart Sensor, som stikkes ned i jorden blant planter og spirer, måler fuktnivået i jorden, temperatur og lys, og sender verdiene til appen slik at brukeren til enhver tid har oppdatert status.

I kombinasjon med en Smart Water Control (vanningstidsur), utføres en behovstilpasset vanning, siden Smart Sensor og Smart Water Control kommuniserer med hverandre. Resultatet er sunne planter som får akkurat riktig mengde vann. Du kan legge inn tider for planlagt vanning eller klipping – og
justere disse – direkte i appen.

Om for eksempel barna ønsker å leke på gressplenen, kan du ved et tastetrykk avslutte vanningen via mobilen. Det samme gjelder robotgressklipperen Gardena Smart Sileno City, som følger sitt program, men som kan overstyres via appen.

Gardena Smart System tar seg av arbeid som gressklipping, mens du er bortreist eller slapper av i hagen og ser på at jobben gjøres for deg.