Medgrunnlegger og tidligere administrerende direktør for Aproplan, Thomas Goubau (til venstre), blir salgsdirektør, og Klaus Nyengaard, medgrunnlegger og tidligere administrerende direktør i GenieBelt, blir ny administrerende direktør i LetsBuild. Foto: LetsBuild

Europeiske byggteknologifirmaer fusjonerer - har planer for Norge

Belgiske Aproplan og danske GenieBelt går sammen og danner selskapet LetsBuild. Det nye internasjonale selskapet vil levere sky- og mobilløsninger til byggefirma i 35 land, og Norge er et av landene de ønsker å gjøre seg bemerket.

Sammenslåingen ble gjort offentlig tirsdag kveld, og LetsBuild er allerede til stede i Norge gjennom GenieBelt, som begynte å jobbe i det norske markedet i november 2018.

– Vi har øyne for det nordiske markedet. I min mening er Norge faktisk det ledende nordiske markedet når det kommer til å prøve digital teknologi i byggenæringen, i et entreprenørperspektiv, sier partner og styreformann i GenieBelt, Ulrik Branner, til Byggeindustrien.

Administrerende direktør for det nye selskapet blir Klaus Nyengaard, medgrunnlegger og tidligere administrerende direktør i GenieBelt. Medgrunnlegger og tidligere administrerende direktør for Aproplan, Thomas Goubau, blir salgsdirektør i LetsBuild.

Før sammenslåingen vokste de to selskapene, ifølge en pressemelding, med 75 prosent i 2018, og skriver at de håper å fortsette veksten sammen under nytt navn.

Ulrik Branner sier til Byggeindustrien at de blant annet vil fortsette et nyoppstartet samarbeid med den norske boligbyggeren ABChus, og at de forventer å starte et forskningsprosjekt med blant andre NTNU, Universitetet i Aalborg, Solar, Ny Analyse, Pure Logic og en stor norsk entreprenør.