Foto: Epiroc

Epiroc kjøper Meglab

Epiroc har inngått avtale om å kjøpe Meglab, et kanadisk selskap som leverer løsninger innen elektrifiseringsinfrastruktur til tunnel- og gruvedrift.

– Løsningene støtter tunnel- og gruvekunder ved overgang til batterielektriske maskiner, heter det i en melding fra selskapet.

Meglab, som har hovedkontor i Quebec i Canada, integrerer teknologi samt designer, produserer, installerer og støtter infrastrukturløsninger innenfor elektrifisering og telekommunikasjon til kunder i flere land.

– Meglabs produkter inkluderer systemdesign, transformatorstasjoner, koblingsutstyr og automatiseringssystemløsninger som muliggjør infrastrukturen benyttet til elektrifisering av tunnel- og gruver, ladeløsninger for utstyr, samt digitalisering og automatisering av driften. Meglab har mer enn 240 ansatte og en omsetning i 2020 på cirka 335 millioner svenske kroner, skriver Epiroc.

– Epiroc er stolt over å være ledende leverandør av batterielektriske maskiner til tunnel- og gruveindustrien som vil forbedre kundenes arbeidsmiljø og senke utslippene samtidig som produktiviteten økes. Oppkjøpet av Meglab vil styrke vår kapasitet til å levere infrastrukturen som kreves når tunnel- og gruvevirksomhet går over til batterielektriske maskiner, sier Helena Hedblom, CEO og konsernsjef i Epiroc, i meldingen.

Oppkjøpet forventes gjennomført i løpet av andre kvartal 2021.