Ole Henrik Ystehede og Odd-Egil Djøseland. Foto: Arve Brekkhus

EBAO presenterer prosjekter for milliarder

Hele 263 fremtidige, offentlige byggeprosjekter og kommunale anleggsprosjekter i Oslo, Akershus og Østfold er samlet mellom to permer, og flere presenteres fra scenen på Markedskonferansen 2017 neste uke.

- I år har vi faktisk problemer med å anslå med sikkerhet hvor mange milliarder rapporten representerer, enkelte av de store prosjektene har ikke anslått kontraktsverdi, som for eksempel regjeringsbygget. Men det øker betydelig fra i fjor, sier regiondirektør i Kruse Smith og saksansvarlig i EBAOs styre, Odd-Egil Djøseland i en pressemelding.

Konferansen, som arrangeres av EBAO i samarbeid med EBA, er den tredje i rekken og ventes å samle mer enn 100 deltakere på Næringslivets Hus.

Både Oslo kommune, Statsbygg, Akershus og Østfold fylkeskommuner har bidratt i arbeidet med programmet og meldt inn prosjekter til "Markedsrapporten 2017", som deles ut på konferansen.

263 prosjekter

Denne rapporten vokser stadig i omfang: I 2016 inneholdt den 192 prosjekter, med anslått verdi på minst 40 milliarder kroner eks mva. Årets 263 prosjekter vil passere 50 milliarder med god margin. Prosjektene, som alle er kort eller lang vei unna Doffin, er samlet inn fra Oslo kommune, Statsbygg, Akershus og Østfold fylkeskommuner samt de enkelte kommunene i Akershus og Østfold.

Alt samlet i en 36 siders kompakt rapport som deles ut på konferansen. Her vil også Oslo kommune, Statsbygg og flere av kommunene presentere prosjekter fra scenen, og redegjøre for hvilke krav og kriterier de vil legge til grunn ved tildeling av kontrakter i tiden som kommer.

Stor-Oslo Eiendom AS

Nytt av året er at også en større, privat bestiller – Stor-Oslo Eiendom AS – deltar på konferansen og med prosjekter i katalogen. Dette for å belyse hvordan de store bestillerne orienterer seg i forhold til fremtidige anskaffelser.

- Hensikten er å gi deltakerne god markedsoversikt og forståelse, at en større privat aktør deltar gir et enda bedre bilde. I år har vi også utfordret på grønne anskaffelser, det blir stadig mer aktuelt og vi ser frem mot å høre byggherrenes planer og strategier for dette, sier Djøseland.

Møteplass

Direktør i EBAO, Ole Henrik Ystehede sier at konferansen også er blitt en viktig møteplass mellom entreprenører og bestillere.

- Flere byggherrer har egne stands hvor det er anledning både til å stille nærmere spørsmål om prosjektene, eller knytte kontakt. Det bør være verdifullt for både bestillere og entreprenører, sier Ystehede.

Han forteller at interessen for konferansen er stor.

- Fra oppstarten for to år siden opplever vi en klar bestilling fra medlemmer om at dette er en arena som er nyttig. Derfor er også både konferanseprogram og markedsrapport i stadig utvikling etter de innspill vi får, sier Ystehede.