Eaton til topps i kåringen «Årets nødlys»

Nødlyset Matrix CGLine+ fra Eaton gikk til topps i kåringen «Årets nødlys» under den prestisjefylte kåringen Lux Award.

I løpet av de siste tre årene har Eaton vunnet to kåringer under Lux Award – en årlig britisk kåring som hyller de mest innovative produktene og selskapene innen belysning.

– Tidligere har vi mottatt prisen «Årets nødlys» for det smarte markeringslyset Crystal Way. Det var derfor knyttet stor spenning til prisutdelingen, sier Knut Ballangrud, som er salgssjef for sikkerhetsprodukter for Eaton i Norge, i en pressemelding.

Lux Award er britenes svar på det norske kompetansenettverket for belysning, Lyskultur. Over 800 eksperter innen belysning var tilstede da prisen ble delt ut i London i November 2018.

– Nå har vi også fått tildelt den samme prisen, «Årets Nødlys», for det desentraliserte og adaptive markeringslyset Matrix CGLine+, jubler Ballangrud, og legger til at nødlysene endrer seg i henhold til predefinerte scenarioer.

– Med Matrix CGLine+ kan man sørge for en smartere evakuering. Hvis eksempelvis en brannalarm går i ett område av et kjøpesenter vil pilene på nødlysene endres slik at publikum veiledes bort fra faren, avslutter Ballangrud.