Administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i DOGA, er juryleder for Byggenæringens Innovasjonspris 2021.

Administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i DOGA, er juryleder for Byggenæringens Innovasjonspris 2021.

Foto: Sverre Jarild

Disse skal kjempe om Byggenæringens Innovasjonspris 2021

I alt ni kandidater skal kjempe om Byggenæringens Innovasjonspris 2021.

Byggenæringens Innovasjonspris, som i år kan feire 10-års jubileum, deles ut til et firma, organisasjon eller et team som har gjort en særlig innsats når det gjelder innovasjon knyttet til prosesser, produkter og tjenester samt bidratt til en mer bærekraftig og konkurransedyktig byggenæring. Løsningen skal være i funksjon og kunne dokumentere økt konkurransekraft og verdiskapning. I år har juryen lagt ekstra vekt på kandidater som kan vise til en klimaeffekt- eller bidrar til økt søkelys på sirkulær økonomi, skriver Bygg Reis Deg i en pressemelding.

Ni kandidater

I alt ni kandidater blir invitert til å presentere seg for juryen 22.september, og får presentere seg for publikum under Byggenæringens Innovasjonskonferanse i forbindelse med Bygg Reis Deg, fredag 22.oktober 2021.

Dette er kandidatene som kan vinne Byggenæringens Innovasjonspris 2021:

*Asplan Viak med kandidaten «AV Ombruk»

* Drammen Kommune ved Drammen Eiendom KF med kandidaten «Bygningskompleks som produserer sommervarme for vinterbruk. (Geotermos)»

* 7Analytics med kandidaten «Flomkuben»

* Gilje Tre AS med kandidaten «Flyt 2021»

* Entra ASA med kandidaten «Kristian Augustgt 13»

* Rambøll Norge AS med kandidaten «Rehub»

* Vartdal Plastindustri AS med kandidaten «Vartdal Ringmur Loop»

* AS Rockwool med kandidaten «Verdens største elektriske smelteovn for produksjon av steinull»

* Termowood AS / MADE as med kandidaten «TewoFlex»

– Innovativ næring

Administrerende direktør Tor Inge Hjemdal i DOGA, er juryleder og har fått ansvaret for at alle kandidatene blir vurdert opp imot de gjeldende kriteriene og årets fokusområder, skriver Bygg Reis Deg.

– Første runde har gitt juryen en god oversikt over hva som rører seg av innovasjon i næringen, og det er en fremoverlent og innovativ næring sier Tor Inge Hjemdal.

– Det har vært en real utfordring å plukke ut kandidatene til neste runde. Det er svært moro at det er så mye innovasjon som foregår i alle leddene i næringen, fra produktutvikling, prosjektering, produksjon, til ferdige bygg. Juryen merker også at bærekraft har blitt en selvfølge for næringen der alle kandidatene på ulikt vis synliggjør mulighetene for en mer bærekraftig fremtid, fortsetter Hjemdal.

Vil bidra til kunnskapsdeling

Administrerende direktør i Bygg Reis Deg, Gunnar Glavin Nybø, sier Bygg Reis Deg sitt mål er å bidra til økt kunnskapsdeling for å styrke konkurransekraften til norsk byggenæring.

– Det er akkurat det denne konkurransen om Byggenæringens Innovasjonspris handler om. Vi skal utvikle en kunnskapsarena for byggenæringen hvor mest mulig nyttig informasjon blir spredd til flest mulig, sier Nybø.

Juryen i årets konkurranse består av:

Administrerende direktør i Design og Arkitektur Norge (DOGA), Tor Inge Hjemdal, ekspedisjonssjef i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Ann Ingeborg Hjetland. Head of the Bioeconomy Sceme Specialist Bioeconomy, forestry and building industry i Innovasjon Norge, Krister Moen, bærekraftrådgiver i Grønn Byggallianse, Hege Schøyen Dillner, administrerende direktør i Virke Byggevarehandel, Aslaug Koksvik, og teknisk sjef i Byggevareindustrien, Trine Dyrstad Pettersen.