Evergrande har stått i fare for å gå konkurs. Det skaper stor bekymring i finansmarkedet. Arkivfoto: Vincent Yu / AP / NTB
Evergrande har stått i fare for å gå konkurs. Det skaper stor bekymring i finansmarkedet. Arkivfoto: Vincent Yu / AP / NTB

Den kinesiske eiendomsgiganten Evergrande misligholder lån for første gang

Den kinesiske eiendomsgiganten Evergrande har for første gang misligholdt et av sine lån, melder kredittanalyseselskapet Fitch.

Selskapet ble gitt en RD-vurdering (restricted default-rating) av kredittvurderingsselskapet Fitch torsdag, med henvisning til at det gjeldsplagede selskapet ikke har betalt mer enn 1,2 milliarder dollar i gjeldsobligasjoner.

RD-ratingen er den nest nederste, foran D-rating som innebærer at Fitch mener selskapet er konkurs.

Også det kinesiske eiendomsselskapet Kaisa har misligholdt et lån på 400 millioner dollar, melder Fitch. Aksjehandelen i selskapet ble suspendert på Hongkong-børsen onsdag som følge av gjeldskrisen i selskapet.

Det privateide kinesiske selskapet Evergrande har de siste månedene vært på randen av konkurs, med en gjeld på formidable 300 milliarder dollar. Den siste tiden har Evergrande måttet utsette flere gjeldsinnbetalinger.

Gjeldskrisen i Evergrande, en av Kinas største eiendomsutviklere, har rystet markedet gjennom høsten og skapt frykt for at hele den kinesiske økonomien kunne destabiliseres.