Foto: Knut Neerland - Magent AS/DEAS Asset Management
Foto: Knut Neerland - Magent AS/DEAS Asset Management

DEAS Asset Management kjøper kontoreiendom på Solli Plass i Oslo

DEAS Asset Management har på vegne av DEAS Eiendomsfond Norge I kjøpt Sommerrogata 13-15 i Oslo av Nordea Liv.

Bygget er på cirka 7.500 kvadratmeter og ligger ved Solli Plass. Overtakelsen var 3. juli 2023.

Kontoreiendommen er sertifisert som Breeam In-Use Very Good og innehar energiklasse C.

– Etter å ha frigjort kapital gjennom salg av ikke-strategiske eiendommer i foregående år, er vi glade for endelig å ha funnet en eiendom som tilfredsstiller våre krav til kvalitet, risiko og avkastning. Sommerrogata 13-15 er en meget attraktiv kontoreiendom med en beliggenhet som er i en veldig positiv utvikling, sier Lars Flåøyen, fondsleder for DEAS Eiendomsfond Norge I i en pressemelding.

– Det har vært en god og strukturert prosess med Nordea Liv som selger, og vi er glade for å ha sikret fondet en eiendom av høy kvalitet sentralt i Oslo. På vegne av fondene og mandatene vi forvalter, jakter vi fortsatt gode investeringsobjekter, hovedsakelig innenfor kontorsegmentet i de største byene i Norge. Det har vært en tydelig priskorreksjon, og vi tror det er mulig å gjøre gode investeringer i dagens noe turbulente marked, spesielt hvis man har lang investeringshorisont, sier Kristoffer Lunde, Head of Transactions i DEAS Asset Management Norway, i meldingen.

Nils Arne Gundersen i Nordea Liv er fornøyd med salgsprosessen.

– Vi har i vår eiertid lagt ned en betydelig innsats i eiendommen, og den fremstår nå svært presentabel. Det er alltid litt vemodig å overlate eiendommer og gode leietakere til nye eiere, men vi er trygge på at både eiendommen og leietakerne blir godt ivaretatt hos DEAS, sier Gundersen.