Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

De fleste husstandene har fått tilbake strømmen

De fleste husstandene som har vært strømløse på grunn av uværet de siste dagene, har fått strømmen tilbake. På det meste var over 75.000 husstander rammet.

De siste dagene har uvær og kraftig vind ført til en rekke problemer på Vestlandet, Sør-Norge og Midt-Norge. Vinden har blåst flere trær over veier og strømlinjer. Dette har ført til både trafikkproblemer og strømbrudd.

Så mange som 75.000 husstander har vært uten strøm i løpet av de siste to dagene, ifølge et estimat fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Mange av Eidsiva Energis kunder i Hedmark og Oppland har opplevd strømbrudd, og nærmere 23.000 av deres kunder har blitt berørt i kortere eller lengre perioder i løpet av natt til onsdag. Antallet berørte kunder var redusert til 20 onsdag kveld.

Lokalisere feil

– Vi har satt inn to helikoptre som befarer linjene i Hedmark, der det har vært flest feil. Det gjør det enklere å lokalisere utkoblingene slik at bakkemannskap raskt når fram. Jeg håper og tror vi har fått fikset opp i dette i løpet av ettermiddagen, uttalte kommunikasjonsansvarlig Ragnhild Børresen Abrante hos Eidsiva Energi til NTB onsdag formiddag.

Tirsdag kveld og natt til onsdag ble over 40.000 av Hafslunds kunder i Oslo, Akershus og Østfold berørt av strømbrudd.

Trær som blåste over linjer, førte til strømbrudd spesielt på Romerike.

Strømmen tilbake

Onsdag formiddag var imidlertid strømmen tilbake.

– Alle har nå fått tilbake strømmen med unntak av noen få som har en lavspentfeil, altså den siste linjen inn i husstanden. Dette gjelder ikke mange, og vi har satt inn ekstra beredskap for å rette opp feilene, sa kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til NTB onsdag formiddag. Han la til at lavspentfeilene ville være rettet opp i løpet av dagen.

Også kraftselskapet BKK på Vestlandet har slitt med strømbrudd, og på det meste var 12.000 av deres kunder rammet. Onsdag kveld var 51 husstander fortsatt uten strøm.