Våren 2013 var det også mange som fikk skader på tuja og andre hageplanter. Nå risikerer hageeiere det samme på grunn av at bakken er mettet med vann og røttene vil fryse når kulda kommer. (Arkivfoto: Svanhild Blakstad)

Dårlig nytt for hageeiere

Over store deler av landet er bakken klissvåt og mettet etter uker med regn. Nå kommer kulda. Det er dårlig nytt for plen og hageplanter, skriver Østlandsposten.

I neste uke skal kuldegradene komme til Østlandet, og krype et godt stykke nedover på termometeret. Etter ukesvis med regn kan dette gjøre skade på plen og hageplanter.

- Blir røttene ute i hagen stående i vann lenge kan de rett og slett drukne, og kommer det sprengkulde før det tørker opp og det kommer nok snø som beskytter kan de fryse, sier Geir Mellingen som er gartner ved Gjennestad gartneri ved Gjennestad gartnerskole i Stokke i Vestfold til Østlands-Posten.

Om det kommer snø er usikkert, og kommer den ikke, kan telen sette seg dypt.

- Vi får håpe at vannet renner unna før det eventuelt kommer sprengkulde. Blir det maksimalt to til tre kuldegrader så vil nok både plen og planter klare seg. Blir det vesentlig kaldere over tid kan røttene fryse, sier Geir Mellingen til avisen.

Les hele artikkelen her.