Foto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: ContigaFoto: Contiga

Contiga har ferdigstilt råbygget til The Hub for BetonmastHæhre

Deler av eksisterende Royal Christiania Hotel i Oslo, som er omkranset av Gunnerus gate /Skippergata/Nygata/Fred Olsens gate, ble revet og gjenoppbygget med samme fotavtrykk.

I oppdrag fra BetonmastHæhre har Contiga levert et komplett bæresystem i stål og prefab-betong for de nye delene av hotellet i opptil 16 etasjer.

- Det mest spektakulære med bæresystemet er kanskje det at deler av bygget bæres av store utvekslingsfagverk i stål som er 24 meter lange og bærer opptil 10 etasjer.

Beliggenheten, i en av de mest trafikkerte områdene i Oslo, har vært en av de store utfordringene for inntransport av store kolli og totalt ca 800 lass med semitrailer.

For å lykkes med dette ble det tidlig satt stort fokus på logistikk og planlegging slik at det ikke skulle hope seg opp med biler på plassen, sier Nina Skeime Kostøl, regionsjef i Contiga.

Byggetiden for bæresystemet ble på elleve måneder.

Nøkkeltall:
Ca 1050 tonn bæresystem i stål.
Ca 25000 kvm hulldekker
Ca 9700 kvm massive betongvegger