Nord Universitet i Bodø. Foto: Statsbygg

Consto, Econor, Gunvald Johansen og HENT konkurrerer om blått Statsbygg-prosjekt

Statsbygg har invitert fire deltagere til konkurransen om å bygge lokaler til hav- og helsesatsingen ved Nord Universitet i Bodø.

Det skriver Statsbygg i en pressemelding onsdag.

Statsbygg lyste ut anbudskonkurransen i mai, og etter en prekvalifisering er nå fire tilbydere invitert til å delta i konkurransen. Tilbyderne er Consto Nord AS, Econor AS, Gunvald Johansen Bygg og HENT AS, heter det i meldingen.

Før fellesferien ble det avholdt en digital anbudsbefaring med opp mot 50 deltagere, skriver Statsbygg.

Det er Kunnskapsdepartementet som har gitt Statsbygg i oppdrag å utarbeide et forprosjekt for Blått Bygg ved Nord Universitet. Oppdraget omfatter et nybygg for fakultet for biovitenskap og akvakultur med et nettoareal på omtrent 5.000 kvadratmeter, og en ombygging av et frigjort bruttoareal på 1.680 kvadratmeter for fakultet for sykepleie og helsevitenskap.

Kontraktsformen for prosjektet er totalentreprise med løsningsforslag. Tilbyderne skal dermed både tegne hvordan prosjektet kan se ut og foreslå hvordan det kan bygges. Den som vinner konkurransen, vil i tillegg stå for byggingen av sitt prosjekt, forutsatt at Stortinget bevilger midler til utbygging.

Fristen for å levere tilbud i konkurransen er 15. oktober 2020, og etter planen vil Statsbygg kåre en vinner rundt årsskiftet 2020/21, heter det i pressemeldingen.

Kostnadsrammen for hele prosjektet er i overkant av 500 millioner kroner.