Villa amtmann

Consto Bergen skal gjenreise historisk bygg

Før Villa Amtmann i Bergen ble lagt ut for salg i det åpne markedet i juni, var 23 av 52 leiligheter solgt. Nå har Consto Bergen fått byggeoppdraget.

Prosjektet Villa Amtmann består av totalt 52 leiligheter fordelt på to bygg; Betanien og Mowinckel.

Betanien-bygget har preget bybildet siden 1843. Fra like før første verdenskrig og frem til 1991 ble villaen brukt som sykehus av Hospitalet Betanien.

Nå skal bygget gjenreises som boligkompleks og vil bestå av 10 leiligheter.

- Betanien vil bli bygget på nytt med samme uttrykk som den ble bygget på 1900 tallet. Bygget vil ha tre etasjer og en hems, forteller Rune Vonheim, prosjektutviklingssjef i Consto Bergen.

Det andre bygget, Mowinckel, har 10 plan samt garasjeanlegg og takterrasse på plan 11. Bygget vil ha 42 leiligheter. Samtlige boliger i Mowinckel leveres med enten markterrasse eller balkong, hvorav enkelte boliger får skjermglass på balkong.

Prosjektet anlegges med felles garasjeanlegg under Mowinckel og delvis under Betanien. Det er totalt 16 parkeringsplasser i anlegget samt boder og felles sykkelparkering.

Prosjektet ligger fem minutters gangavstand til Torgalmenningen.

Byggherre er Kalfarveien fjellside AS ved Barlindhaug Eiendom. Kontraktssum er 154 millioner kroner eksklusive merverdiavgift. Arbeidene med riving av den gamle villaen pågår og avsluttes før jul. Oppstart av grunnarbeider er planlagt i januar.