Lagunen kjøpesenter i Bergen. Illustrasjon: Hille Melbye ArkitekterLagunen kjøpesenter i Bergen. Illustrasjon: Hille Melbye Arkitekter

Caverion gir Lagunen lys, luft og vann for 100 mill

Utvidelsen av kjøpesenteret Lagunen i Bergen er i gang, og den tekniske entreprenøren Caverion skal levere elektro, rør og ventilasjon til en verdi av 100 millioner kroner.

Ifølge en pressemelding fra Caverion skal selskapet også sikre kjøpesenteret og butikkene ved å installere overvåkningssystemer og adgangskontroll.

Avdelingssjef Roy Sætre i Prosjekt Midt-Vest er ikke bekymret selv om han vet at hele byen følger med på byggeprosessen og at kravet for å levere til riktig tid og budsjett er knallhardt.

- Caverion er en teknisk totalentreprenør, som betyr at vi har alle fagområder i eget hus og dermed vet vi hvordan dette skal settes sammen riktig.

Les også: Serverte arbeidskriminalitet og sosial dumping til frokost

Kontrakten har Caverion signert med entreprenøren LAB, som selskapet også samarbeidet med da de leverte Bergen Stasjon Østsiden (BSØ) som stod ferdig i mai 2016.

- Vi var meget fornøyde med Caverions leveranse ved BSØ. Vi har stor tillit til deres dyktige prosjektledere og fagarbeidere, og ser frem til å samarbeide med dem på Lagunen kjøpesenter, sier Lasse Smilden, prosjektleder ved LAB entreprenør.

Caverion har 2 700 medarbeidere i Norge, med røtter tilbake fra 1873, til datidens Frognerkilens Fabrikk Norsk Elektrisk Aktielag. I Bergen har Caverion røtter helt fra 100 år tilbake.

- Vi har lang erfaring med komplekse prosjekter, så jeg er trygg på at dette skal gå bra. Vi har et eget kompetansesenter for store prosjekter hvor vi har ferdige prosesser og maler vi bruker, som sikrer best mulig resultat i henhold til målsetningen, sier Roy Sætre.

Sikrer jobb

Caverion skal ha fem prosjektledere, og på det meste 50 fagarbeidere i sving på Lagunen.

- Dette er med på å sikre jobb til mange av våre medarbeidere i lang tid fremover, sier Sætre.

Caverion startet arbeidene allerede i april 2017, og leveransen inkluderer parkeringsplassen som skal være ferdig i november 2017, kjøpesenteret som skal stå ferdig november 2018, og kinoen som skal åpne for publikum oktober 2019.