Byggmakker håper å doble omsetningen i Elverum med det nye varehuset. Foto: Byggmakker

Byggmakker åpnet varehus i Elverum

Torsdag åpnet Byggmakker offisielt sitt nye varehus i Elverum.

Varehussjef Arild Larsen i Byggmakker (til høyre) ogproffkunde Ståle Myklevik er fonøyde med det nye varehuset i Elverum. Foto: Byggmakker

– Dette har vi ventet på helt siden 2012, og etter to års nøye planlegging er det riktig gøy å ønske nye kunder velkommen. Her vil de nå få oppleve et topp moderne byggevarehus, med både drive-through-løsning og eget klimarom for lister og finere byggevarer. Med den byggeaktiviteten som foregår i Elverum-området, og med de planene vi har for markedet, er målet å doble omsetningen i løpet av det første året, sier kjededirektør Raymond Gabrielsen i Byggmakker i en pressemelding torsdag.

Allerede onsdag kveld lettet Byggmakker litt på sløret for det nye varehuset i Elverum.

– En stadig viktigere gruppe for Byggmakker er proffen, og vi synes derfor det var naturlig at de fikk en sniktitt på det nye varehuset, som også har tatt i bruk den nye oppdaterte profilen til Byggmakker-kjeden. Tilbakemeldingene vi fikk tyder på at de liker det nye varehuset hvor de nå kan handle alt under ett tak. Anlegget er fire ganger større enn det forrige og ligger mye mer sentralt. Grunnflate er på 2.800 kvadratmeter og med 600 kvadratmeter utearealer, og anlegget ligger midt i den nye handelsparken, sier Gabrielsen.

Allerede i 2012 la Byggmakker en strategi for hvordan de skulle øke sin tilstedeværelse i Elverum-området, heter det i pressemeldingen.

– Vi kjøpte da eksisterende anlegg fra Løvbergsmoen Sag & Høvleri, med den målsetting at vi skulle ta markedsandeler. Vi har siden jobbet planmessig med å øke omsetningen og i 2016 kunne vi starte planleggingen av et helt nytt moderne anlegg som skal gjøre det enklere og mer effektivt for alle kundene våre å gjøre en god handel. For å være rigget for ytterligere vekst har vi også i det siste økt antallet medarbeidere fra syv til ni, og vi har også seks personer som jobber som ekstrahjelp. Men her kan det raskt bli behov for flere ansettelser. Dagens omsetning er nemlig på omtrent 20 millioner, men med dagens vekst er målet å doble denne i løpet av neste år. På litt lengre sikt vil nok omsetningen ligge enda høyere, sier Gabrielsen.