<p>PUBLIKUMSMAGNET: Anleggsgartnere i Naml Øst og en rekke samarbeidspartnere skal vise hvordan en fagmessig hage kan utføres med bruk av ulike materialer og planter. Her fra utstillingshagen på Hagemessen i 2014, som ble en stor publikumssuksess. (Foto: Trond Joelson)<br></p>Utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Torgeir Koteng i Hagespesialisten var primus motor for utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Finn Schjøll beunderer tulipanene i Namls utstillingshage på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Fra utstillingshagen til Naml på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Torgeir Koteng i Hagespesialisten og Karsten Raddatz i Hageform på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Drivhus på Hagemessen 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)Hagemessen 2014 Foto: Foto: Svanhild Blakstad

Bygger stor proffhage til Hagemessen 2015

De proffe hagebyggerne gjentar suksessen og bygger en enda flottere utstillingshage på Hagemessen 2015 på Lillestrøm.

Prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen. (Foto: Svanhild Blakstad)

Hagefolket kan allerede nå sette av helgen 17-19 april 2015. Da er det duket for nok en hagemesse på Lillestrøm, den 22. i rekken. Og publikum kan glede seg til enda mer fokus på grøntarealer og flotte hageanlegg.

– Vi gjentar suksessen med en stor proffhage fra anleggsgartnerne i Naml Øst og deres samarbeidspartnere, sier prosjektleder Marit Sagen i Hagemessen til hage.no.

På forrige hagemesse ble det nemlig bygget en utstillingshage på ca 1000 kvadratmeter, hvor hensikten var å skape et blikkfang og vise publikum hvordan en fagmessig hage kan utføres med bruk av ulike materialer og planter.

Hageutstillingen var preget av store grønne områder, med plen, sedumdekker og tusenvis av ulike blomster, deriblant 10 000 tulipaner. I tillegg var det utstrakt bruk av grå elementer, som belegningsstein, granitt, lavaheller etc, og ikke minst av vann i ulike former.

Enda mer hage
På neste års messe vil denne satsningen bli enda større, og Sagen antyder et areal på ca 1300 kvadratmeter som er forbeholdt denne ene store hagen i hall D. Hun kan også fortelle at det vil bli enda mer innslag av vannelementer.

Primus motor vil nok en gang være anleggsgartnermester Torgeir Koteng i Hagespesialisten. Studenter fra anleggsgartnerskoler på Østlandet skal også være med og bidra til byggingen. Det blir lagt ned tusenvis av arbeidstimer for å realisere hageprosjektet.
Nytt av året er at Hagemessen flytter til hall D og E, som gir gjennomgående arealer. Skulle pågangen fra utstillere bli ekstra stor, har arrangøren C-hallen i bakhånd.

Karsten Raddatz (t.v) i Hageform og Torgeir Koteng i Hagespesialisten på Hagemessen i 2014. (Foto: Svanhild Blakstad)

Mer publikumsvennlig
– Dette blir mer publikumsvennlig, siden hallene henger sammen og man slipper å gå ut av en hall for å gå inn i neste, sier Marit Sagen.

Hun forteller at de fleste av utstillerne fra forrige messe er med i 2015 også. – Flere av dem har faktisk doblet og tredoblet standarealet sitt på grunn av stor publikumsinteresse, sier messegeneralen fornøyd.

I tillegg til gjengangerne, har Sagen også fått med en rekke nye utstillere, deriblant Maxbo og Byggmakker som blant annet vil vise hva man kan bygge i hagen.

Drivhus, hagestuer og møbler
De siste årene har det vært stor interesse for drivhus og hagestuer, noe som også vil bli viet plass på neste års messe.

- Publikum med drivhusplaner kan glede seg seg til messen, allerede nå har vi mange utstillere som er klare, sier Sagen. Hun forteller også at hagemøbler vil ta opp et betydelig areal i messehallene.

Designhager
Messen vil også, i likhet med sist, satse på flere separate utstillingshager slik at publikum kan få enda mer inspirasjon før de skal gå i gang i egne hager. En gjenganger er hagen til elevene fra Vea – Statens fagskole for gartnere og blomsterdekoratører, likeså skal Maskin og Utemiljø fra Mysen bygge hage, med messens mangeårige støttespiller Tore D. Carlsen.

– Ferdige hagemiljøer med planter, stein, vann, møbler er til inspirasjon for publikum som har planer i egen hage, sier Sagen, som har som ambisjon at Hagemessen skal være et utstillingsvindu og en naturlig møteplass for det hageinteresserte publikum og den grønne bransjen.

Les også:

Stor interesse for drivhus og utestuer

Granitt i femte generasjon

Se videoer fra Hagemessen 2014