Bygningen på 3.300 kvadratmeter og være basert på konstruksjoner er utført i tre. Illustrasjon: Bulk
Bygningen på 3.300 kvadratmeter og være basert på konstruksjoner er utført i tre. Illustrasjon: Bulk

Bygger nytt lager med bærekonstruksjoner i tre

En av Europas største leverandører av blomster og planter har inngått leieavtale med Bulk Industrial Real Estate om å bygge nytt lager cirka 25 minutter utenfor Oslo. De bærende konstruksjonene skal være utført i tre.

Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate. Foto: Bulk
Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate. Foto: Bulk

Det er det nederlandske selskapet Hilverda De Boer som skal etablere seg med nytt lager i Bulk Park Lindeberg på Frogner utenfor Oslo.

Bygningen på 3.300 kvadratmeter og være basert på konstruksjoner er utført i tre. Grunnarbeidene vil starte i mai 2023, og eiendommen skal etter planen være ferdigstilt og overlevert innen 1. desember 2023.Bulk har kalt konseptet Bulk Wood.

– Vi er stolte av at Hilverda De Boer, som har som mål å være helt i tet innen bærekraftig drift i sin bransje, har valgt å samarbeide med Bulk. At de velger å flytte inn i en Bulk Wood-bygning er en bekreftelse på at vi har tenkt riktig og at markedet ønsker nytenkning og løsninger som virkelig gjør en forskjell når det gjelder miljøvennlighet og bærekraft, sier Dag Klem i Bulk Industrial Real Estate i en pressemelding.

– Grunnen til at vi gikk sammen med Bulk Industrial Real Estate er for å kunne behandle og lagre disse bærekraftige produktene i bærekraftige lokaler. Dessuten lar Bulk oss designe lageret etter våre egne ønsker, slik at vi kan skape den perfekte logistikken. For lageret går vi også for smarte løsninger, energieffektiv kjølesentral, LED-lys og Biobrensel som oppvarming, sier Cees Bakker, administrerende direktør i Hilverda De Boer Norge i meldingen.

Solcelleanlegg på taket skal gi strøm til bygget og et insektshotell og beplantning på bakke, vegg og tak skal sørge for biologisk mangfold.

– I tillegg er målsettingen at byggeplassen skal være fossilfri og med så lite bygningsavfall som mulig (mindre enn 19 kg/m2). Minst 90 prosent av bygningsavfallet skal sorteres med tanke på så høy grad med resirkulering som mulig. Prosjektet planlegges og bygges med tanke på senere ombruk av materialer og konstruksjoner. Bygningen vil være BREEAM-NOR sertifisert, og skal ha energiklasse mørkegrønn A, skriver Bulk i pressemeldingen.

Når Hilverda De Boer flytter inn i Bulk Park Lindeberg vil parken være fullt utbygget med cirka 450 arbeidsplasser.