Det brenner flere steder på Spjeldsfjellet i Sotra – i samme område hvor det brant kraftig i forrige uke. Foto: Marit Hommedal / NTB
Det brenner flere steder på Spjeldsfjellet i Sotra – i samme område hvor det brant kraftig i forrige uke. Foto: Marit Hommedal / NTB

Brannen på Sotra har blusset opp igjen – politiet evakuerer beboere

Politiet har startet evakuering etter at det brenner flere steder på Spjeldsfjellet i Sotra – i samme område hvor det brant kraftig i forrige uke.

Nødetatene er på stedet i forbindelse med en gressbrann med stort spredningspotensial, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

Det skal være snakk om en tiltakende oppblussing av brannen fra i forrige uke.

– I den forbindelse bistår politiet brannvesenet med evakuering av beboere i området. Det er ikke meldt om noen skadde personer eller bygninger så langt, skriver politiet.

Brannvesenet fikk melding ved 14-tiden om brann i gress og lyng flere steder ved Spjeld og Fjæreidpollen på Sotra. 25 minutter senere kom meldingen om at brannen nærmet seg et boligfelt ved Spjeldsfjellet, skriver Bergens Tidende.

Sterk vind

Ifølge Bergensavisen er mannskaper fra fem brannstasjoner er i arbeid, totalt 35 mannskaper, samt skogbrannhelikopter.

Da brannen herjet i området forrige uke, skapte vinden store problemer. Heller ikke nå spiller vinden på lag med brannmannskapene.

– Det er meldt vedvarende sterk vind, oppunder liten kuling utover kvelden. Det er en ekkel vind, akkurat for sterk til at vi er komfortable, sier Jarl Hestad, vakthavende brannsjef i Øygarden brann- og redning til avisen.

NRK skriver at det er synlige flammer og kraftig røykutvikling på sørsiden av Spjeldsfjellet.

- Alvorlig for dem som blir evakuert

I forrige uke ble over 500 personer evakuert da en omfattende brann rammet Sotra.

Flere personer har kommet til evakueringssenteret i Ågotneshallen etter oppblussingen av brannene onsdag.

– Når vi begynner å evakuere mennesker, er det alvorlig for dem som blir evakuert, sier ordfører i Øygarden, Tom Georg Indrevik (H) til NRK.

Brannen i forrige uke startet torsdag, og da fikk ikke brannmannskapene kontroll på brannen før dagen etter.