<p>Botanisk hage i Oslo kunne mandag denne uken åpne portene for publikum etter å ha vært stengt i et par måneder. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</p>Rune Bauer er glad i blomster - så lenge han slipper å ta vare på dem selv. Mandag besøker han Botanisk hage i Oslo som endelig kunne åpne portene etter å ha vært koronastengt for publikum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixBjørn Busch fra Korsvoll går til Botanisk hage hver uke sammen med kona Inger. Her nyter de stillheten og duftene og tar seg inspirere. På mandag ble portene åpnet for publikum etter at hagen har vært koronastengt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixEtter å ha vært koronastengt åpnet Botanisk hage i Oslo mandag portene for publikum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixJorun Utne og Kjartan Rumpsfeld nyter stillheten og duftene i Botanisk hage i Oslo. På mandag ble portene åpnet for publikum etter at hagen har vært koronastengt. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Botanisk hage åpen for publikum igjen

Etter å ha vært koronastengt åpnet Botanisk hage i Oslo mandag portene for publikum.

Hagen, som er en del av Universitetet i Oslo, er frodig og vakker som den pleier å være om våren, men smittevernstiltakene har også etterlatt noen spor, skriver nettavisen for Universitetet i Oslo, Uniforum.

Blant annet er mange bed tomme, og frukttrærne er ikke blitt beskåret. Overgartner Oddmund Fostad sier de ikke har kunnet gjøre alle de oppgavene de vanligvis gjør på grunn av smittevernstiltakene.

Oppgaver som ikke er blitt prioritert, inkluderer plenklipping, trepleie og utplanting av ettårige planter.

ꟷ Det er spesielt bedene som vanligvis fylles opp med ettårige planter, som blir stående tomme i år, sier Fostad.

For å sikre at alle skal kunne føle seg trygge, har Botanisk hage ekstra personell på plass som skal informere om smittevernsregler og overvåke at reglene blir overholdt, sier museumsdirektør Tone Lindheim.

ꟷ Nå venter vi bare på klarsignal fra UiO-ledelsen til å begynne å holde omvisninger igjen, sier Lindheim.