Dælenenggata 37 er en av bygårdene som skal pusses opp. Foto: Oslobygg/Creative Commons
Dælenenggata 37 er en av bygårdene som skal pusses opp. Foto: Oslobygg/Creative Commons

Boligbygg lyser ut bygård-rehab

I løpet av 2022 og 2023 skal teglstensgårdene i Dælenenggata 37, 39 og 42 i Oslo rehabiliteres med nye vinduer, nytt sprinkleranlegg og nye radiatorer og rørnett for varme.

Dælenenggata 37, 39 og 41 er oppført i 1936 etter tegninger av Karl Stenersen og Per Phil og er i dag på Byantikvarens gule liste. Utvendig skal derfor alle vinduer skiftes til tidstypisk stil etter føringer fra Byantikvaren og med oppdaterte tekniske krav i tråd med dagens standard. I Dælenenggata 41 skal i tillegg tak og fasade rehabiliteres, skriver Boligbygg i en pressemelding.

Innvendig installeres nytt sprinkleranlegg for å høye brannsikkerheten. Radiatorer og rørnett for varme skiftes også ut, da eksisterende anlegg har nådd sin tekniske livslengde. Samlet kommer disse tiltakene å gi Boligbyggs leietakere et tryggere, varmere og mer behagelig sted å bo på.

Anskaffelsen av entreprenør er utlyst på Doffin med navnet «Dælenenggata 37-41 & Københavngata 20 - Fasaderehabilitering, varme og installasjon av sprinkler». Kontrakten for prosjektet er estimert å bli signert i januar/februar 2022, melder Boligbygg.