Illustrasjon: Snøhetta
Illustrasjon: Snøhetta

Betonmast bygger Snøhetta-tegnet klatresenter i Skien

Betonmast Buskerud-Vestfold er i gang med bygging av et klatresenter i massivtre på Klosterøya i Skien.

Byggherre er Klosterøya Næringspark AS, mens Høyt og Lavt Gruppen er leietakere. Kontrakten er en totalentreprise på 36 millioner norske kroner uten merverdiavgift, skriver Betonmast i en pressemelding.

Konseptbygget Høyt under taket oppføres i massivtre, og er utviklet i tett samspill mellom Høyt og Lavt Gruppen, arkitektfirmaet Snøhetta og Betonmast Buskerud-Vestfold. I forprosjektet er det lagt vekt på god utnyttelse av arealer og materialer, inneklima, lavt energiforbruk, lite bruk av stål og design.

Netto takhøyde i deler av bygget er på hele 15 meter. Prosjektet får totalt BRA på 1.450 kvadratmeter og en grunnflate på 980 kvadratmeter, samt et uteområde på 1.200 kvadratmeter, opplyser entreprenøren.

Illustrasjon: Snøhetta

Illustrasjon: Snøhetta

– Vi har god erfaring med å utvikle og bygge spennende og litt annerledes prosjekter i tett samarbeid med aktører som tenker utenfor boksen, sier Kristian Gjestemoen, daglig leder i Betonmast Buskerud-Vestfold i meldingen.

– Gjennom god dialog og gjensidig forståelse strekker vi oss langt for å imøtekomme alle involverte aktører i et prosjekt. Sammen finner vi nye måter å bygge på for å skape optimale prosjekter som lever opp til alle parters forventninger. Samarbeidet med Høyt og Lavt Gruppen og Snøhetta og andre aktører har vært spennende. Det gleder oss å få være med på å skape et unikt prosjekt, som vil bli lagt merke til også utenfor klatremiljøet, legger han til.

Byggeprosjektet er allerede godt i gang, og det klatresenteret vil stå klart for publikum sensommeren 2022.