Fra tomten på Rudshøgda. F.v. rådmann Jørn Strand, ordfører Anita Ihle Steen, Næringssjef Tor Rullestad, Regionsjef i Betong Øst Øystein Bækkelien og Sparingen AS v/Tommy Sparingen. Foto: CG Nord Media AS

Betong Øst bygger ny fabrikk på Rudshøgda

Betong Øst starter nå byggingen av en ny og moderne ferdigbetongfabrikk på Rudshøgda.

- Vi er alle spente på hvordan høsten og vinteren vil bli i bygg- og anleggsbransjen, men vi må se forbi dette og tenke på den kommende utviklingen og byggingen som vil skje i Ringsaker kommune. Med dagens ledelse av Ringsaker kommune føler vi oss trygge på videre satsing og rette prioriteringer også i de kommende årene, sier daglig leder i Betong Øst, Erik Veiby, i en pressemelding.

Han sier at de t hele tiden har vært en “avtale“ med lokalbefolkningen og Ringsaker kommune om at de skal fjerne seg fra Brumunddal når deres leveringsforpliktelser til den nye E6 var ferdig.

- Det er ikke hensiktsmessig å drifte en betongfabrikk midt i et sentrumsnært byggefelt. Vår tomt er uten tvil attraktiv til for eksempel boliger, og vi finner det naturlig å gi denne tomten tilbake til innbyggerne i Ringsaker ved å etablere oss på Rudshøgda, sier regionsjef i Betong Øst, Øystein Bækkelien.

Stor investering
Totalrammen på investeringen var først antydet til 20 millioner kroner.

- Dagens moderne betongteknologi og krav til denne i forbindelse med de store veiprosjektene, samtidig som vi ønsker å opprettholde de gode betongresepter til vårt lokalmarked, vil kreve en økt kapasitet og derav økt byggekostnad, skriver selskapet i meldingen.

Det nye anlegget vil stå klart i løpet av 2021.

Han understreker at dette valget gjøres på eget initiativ. De siste årene har fortetningen rundt fabrikken økt, og bedriften ser nå at deres type virksomhet ikke lenger hører hjemme på tomten.

- Markedet og kundene våre i Ringsaker er veldig viktig for oss. Det vil derfor i god tid før avviklingen av fabrikken ved Sveum, bli kjørt i gang og testet vår nye fabrikk på Rudshøgda, sier Bækkelien.

- Dette er meget gode nyheter. Vi i Ringsaker kommune er stolte over å være vertskapskommune for Betong Øst, sier ordfører Anita Ihle Steen i meldingen.

Bækkelien peker på at de store infrastrukturprosjektene er noe absolutt de som en lokal leverandør ønsker å få leveransene til.

- Men viktigst er det å være den foretrukne leverandøren til private og lokale proffkunder som trenger betong til alt fra garasjer og eneboliger til større leilighetsbygg og næringsliv i Ringsaker. Våre lokale kunder er våre viktigste kunder og det er de vi fortsatt skal samarbeide med når de store prosjektene er ferdig, sier Bækkelien

- Imponert
- Som en veletablert og lokal aktør i Ringsaker kan vi ikke annet enn å være imponert over hva Ringsaker kommune har fått til i form av utvikling de senere årene. Etter dialogen vi har hatt med kommunen kan vi forstå hvorfor næringslivet blomstrer og at eksisterende aktører forblir i Ringsaker. Betong Øst har satset og investert i mange nye fabrikker de siste årene, men måten dialogen har foregått med Ringsaker kommune er uten tvil i en klasse for seg selv, sier Veiby.

Betong Øst kan se tilbake på et rekordår. Aldri før har fabrikken på Brumunddal, med 10-12 lokale årsverk, levert så mye betong. Etablering på Rudshøgda vil med økt antall stasjonerte biler og pumper bidra til å øke antall lokale arbeidsplasser i Ringsaker.

- Vi retter oss nå opp i ryggen og gjør oss klare for å bidra med betongleveranser til videre utvikling i Ringsaker, med alt fra eneboliger og hytter til Mjøsbru og næringsbygg, sier Bækkelien