Frode Kjøsnes og Tony Woods. Foto: Bastal
Frode Kjøsnes og Tony Woods. Foto: Bastal

Bastal inngår samarbeid med Midland Steel

Midland Steel går inn på eiersiden av Bastal AS for å tilby nye løsninger for det norske markedet.

Bastal AS har valgt å inngå et partnerskap med det Irske selskapet Midland Steel.

– Vi er begge familiebaserte bedrifter med svært like grunnverdier, ambisjoner og mål for fremtiden. Ved å nytte vår kombinerte kompetanse og erfaring lanserer vi nye innovative løsninger for det norske markedet. Med Midland Steel på laget kan vi tilby den markedsledende og 3D-baserte prefabrikasjon-metoden «FasterFix» som vil kunne effektivisere armerings-prosessen på norske byggeplasser med opptil 80 prosent, skriver selskapet i en pressemelding fredag.

Midland Steel er en stor aktør i Europa innen forskaling og jobber mye med 3D-detaljering av armeringsjern.

– Med BIM level 2 sertifisering er Midland Steel en foregangsbedrift i Europa innen 3D-basert armering. Denne kompetansen deles nå med oss i Bastal og våre kunder. Valget om å gå i partnerskap var enkelt ettersom begge bedrifter deler mange grunnverdier og mål for fremtiden. Partnerskapet innebærer at Midland Steel nå går inn på eiersiden av Bastal AS, skriver selskapet.

Tony Woods, eier og administrerende direktør i Midland Steel, trekker frem effektivitet og bærekraft som to verdier de nå tar med seg til det norske markedet.

– Vi er veldig fornøyde med å være i partnerskap med Bastal og ser frem til et blomstrende forhold i det Norske markedet, der vi kan bidra med effektivitet, bærekraft og konstruksjons-sykluser som reduserer fremdriftsplanene til våre kunder, sier Woods i meldingen.

Styreleder og økonomisjef i Bastal AS, Frode Kjøsnes, mener at ved å inngå dette samarbeidet vil de sammen kunne forsyne byggebransjen med en rekke gode produkter i årene fremover,

– Midland Steel har drevet med dette i mange år. De har 30 ingeniører sittende som spesialister innen prefabrikkert armering, og deres system heter FasterFix, sier Kjøsnes.

Han sier at FasterFix enkelt forklart består av et lego-prinsipp innen armering.

– Det er ferdig modulert armering som er klar for å settes sammen på byggeplassen. Det gjør at prosessen blir effektivisert ettersom det kan redusere byggetiden fra 2-3 uker, til å være ferdig på 2-3 dager, mener Kjøsnes.

Det betyr at de nå leverer forhåndsproduserte armerings-moduler.

– Det viktigste er jo at det krever mye mindre fagfolk på byggeplassen samtidig som du totalt sett får en mer effektiv produksjon, sier Kjøsnes.

Ifølge Kjøsnes passer metoden for alle typer firmaer i bransjen, uansett størrelse.