Bane NOR Eiendom og Skanska inngår forlik om nytt Drammens-hotell

Neste uke skulle Bane NOR Eiendom og Skanska møtt hverandre i retten, men nå har de blitt eninge om å dele ekstrakostnaden som påløp under byggingen av Bane NOR Eiendoms nye hotell på Drammen stasjon.

Skanska var totalentreprenør for det 13 etasjer høye konferansehotellet som stod ferdig i fjor høst. Etter enighet om de fleste kostnader gjennom byggeperioden, gjenstod et krav fra entreprenøren på 14,7 millioner kroner. Nå har imidlertid partene blitt enige om et forliksbeløp på ni millioner kroner, og saken avsluttes omgående, skriver byggherren i en pressemelding

- Bane NOR Eiendom har heldigvis få tvistesaker som går til retten. Likevel er det vårt inntrykk at slike konflikter er ganske vanlige i bransjen. Selv om denne saken er relativt liten, ville den blitt ressurskrevende. Dette har både Skanska og vi sett, og vi er glade for å få løst saken i minnelighet. Nå kan vi raskt – og uten rettsak - legge uenigheten bak oss og heller huske prosjektet for det flotte hotellet som vi er så stolte av, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom i meldingen, og får støtt av «motparten».

- Skanska er glad for at vi har funnet en løsning på uenigheten nå like for saken skulle starte. Vi kan nå benytte våre ressurser fullt og helt til arbeide med nye prosjekter og muligheter, sier konserndirektør Bygg Tor-Arne Midtskogen i Skanska.