Ill. En til En Arkitekter
Ill. En til En Arkitekter

Backe med rehabprosjekt for Joa Gruppen i Bergen

Backe Bergen og Joa Gruppen har sammen med En til En Arkitekter siden juni i fjor vært i et samspill om utviklingen av prosjektet Høyegården på Gyldenpris i Bergen. Sist uke signerte partene avtale om gjennomføring av prosjektet.

Høyegården er et verneverdig bygg fra 1914 og var i sin tid Skandinavias største vinprodusent, med vinkjellere, lager og laboratorier og byggets historie skal bli ivaretatt gjennom rehabiliteringsprosjektet, og det er lagt stor vekt på arkitektonisk sammenheng mellom nybygget og eksisterende bygningsmasse, heter det i en pressemelding fra partene.

Der det i dag er et gårdsrom vil det bli oppført et nytt bygg med leiligheter, samt en parkeringskjeller med innkjøring under deler av eksisterende bygg. Til sammen etableres det 33 leiligheter på et samlet BRA på cirka 3.700 kvadratmeter.

– Vi har hatt en spennende samspillsfase og gleder nå oss til å starte opp med arbeidene over påske. Dette er et bygg med særpreg, og vi synes det er kjekt å være en del av prosessen med å sørge for at dette skal bli til glede for brukerne i ytterligere 100 år. Prosjektet kombinerer gjenbruk og nybygg på en flott og bærekraftig måte, sier Arne Kleivdal, daglig leder i Backe Bergen, i meldingen.

Joa Gruppen har arbeidet med dette prosjektet siden de kjøpte eiendommen i 2021.

– Vi valgte å jobbe sammen med Backe fordi det kreves både erfaring og høy faglig kompetanse for å gjennomføre dette prosjektet. Vi ser frem til fortsatt godt samarbeid og gleder oss til å åpne for både kjøpere og leietakere i løpet av neste sommer, sier André Angelskår i Joa Gruppen.

Ill. En til En Arkitekter
Ill. En til En Arkitekter