Asle Randen (Backe Entreprenør) (f.v), Tobias Eriksson (Backe Entreprenør) og Sverre Tiltnes (Bygg21). 

BackeGruppen hedret for «Beste Praksis» av Bygg21

BackeGruppen har tatt grep for å digitalisere sin virksomhet med mål om bedre effektivitet, kostnadsreduksjoner og bedre kvalitet gjennom en heldigital byggeprosess - og mottok torsdag prisen for «Beste praksis» av Bygg21.

- Med en erkjennelse av at det vil ta noe tid å nå dette målet har Backe oppmuntret sine ansatte til å komme med enkle digitale forbedringer relatert til behovene ute i prosjektene. Det er ofte forslagene til forbedringer fra de som har skoene på som står seg best over tid og som enklest lar seg implementere, uttalte Sverre Tiltnes i Bygg21 under utdelingen på Byggedagene.

I sin begrunnelse leste han blant annet opp:
«Enkel bruk av QR kode er et tiltak som kan bidra til en mer effektiv hverdag på byggeplass. I stedet for å logge seg inn på prosjekthotell for riktige tegninger og beskrivelser er løsningen at man scanner en QR kode med en vanlig mobiltelefon eller nettbrett. På denne måten får man tilgang til siste revisjon av tegningene på prosjektets webhotell hvor som helst på byggeplass. Alle aktørene i prosjektet kan bruke samme løsning. Forslaget er tatt frem av anleggsledelsen og spres nå internt i Backe gruppen. Backe setter standard for praktisk og enkel digitalisering med lav brukerterskel og kort implementeringstid. Løsningen kan enkelt benyttes av andre aktører i bransjen siden den ikke krever noen spesiell programvare eller IT investeringer. Backe bruker og deler beste praksis for enkel og praktisk digitalisering i hverdagen.»