Bjørnar Skaugen (t.v.) og Stein Arne Sværen innledet 2024 med å signere avtale om salg av Skaugen Blikk og Ventilasjon AS til Assemblin ventilasjon AS. Foto: Assemblin
Bjørnar Skaugen (t.v.) og Stein Arne Sværen innledet 2024 med å signere avtale om salg av Skaugen Blikk og Ventilasjon AS til Assemblin ventilasjon AS. Foto: Assemblin

Assemblin ventilasjon kjøper opp Skaugen Blikk og Ventilasjon

Assemblins ventilasjonsvirksomhet kjøpte opp Skaugen Blikk og Ventilasjon i Hokksund første uka i januar.

– Vi har bygd opp en betydelig ordrereserve på veldig kort tid og har flere større oppdrag på blokka i tiden framover. Det gir oss behov for økt installasjonskapasitet, sier ventilasjonssjef Stein Arne Sværen i en pressemelding.

– Det normale i bransjen ville være å kjøpe UE-tjenester. Når sjansen bød seg, valgte vi heller å kjøpe denne bedriften, for å styrke montørkapasiteten vår på permanent basis og ha kontinuerlig tilgang på mer av de ressursene vi trenger, legger han til.

Flere samarbeidsprosjekter

Sværen sier at de allerede kjenner Skaugen Blikk og Ventilasjon godt etter flere større samarbeidsprosjekter tidligere. 

– Med de syv nye medarbeiderne fra Skaugen, har vi nå over 20 montører, inkludert flere lærlinger og fagarbeidere. Det har i løpet av to år gjort oss til den største, lokale ventilasjonsvirksomheten i drammensregionen, sier Sværen.

Samlokalisert

Skaugen Blikk og Ventilasjon ble etablert i 1999 og leverer alt innen blikkenslagerarbeid. Bedriften har verksted og egen maskinpark i lokalene i Hokksund. Etter oppkjøpet vil Asemblins eksisterende maskinpark og verksted i Mjøndalen bli avviklet, og alle ansatte samlokalisert i lokalene i Hokksund.

Bjørnar Skaugen, som nå selger virksomheten til Assemblin, fortsetter i stillingen som montasjeleder i Assemblin ventilasjon AS.