Håper å ha ryddet veien i Odda torsdag

Tirsdag startet Statens vegvesen arbeidet med å fjerne steinmassene som sperrer riksvei 13 mellom Odda og Tyssedal i Hordaland. Håpet er å kunne åpne veien torsdag.

- En geolog har vurdert situasjonen og mente hovedraset og tilleggsraset har renset såpass godt opp at ryddingen kunne starte, sier distriktsveisjef Arnfinn Ansok i Statens vegvesen region Vest til NTB.

Både politi og Vegvesenet opplyser til NTB at det ikke har gått flere ras i området tirsdag. Dermed anser geologen som har undersøkt området det som trygt å sette i gang ryddearbeidet.

- Det er snakk om 4, 5, kanskje 6.000 kubikkmeter stein, sier Ansok.
Ryddearbeidet pågikk til mørkets frambrudd tirsdag og starter igjen onsdag morgen.

- Da skal vi sprenge tre-fire store steinblokker. Vi håper å være ferdige med ryddingen tidlig torsdag, hvis alt går etter planen, sier Ansok.
Onsdag formiddag håper distriktsveisjefen å få oversikt over om en kulvert, et kvadratisk rør, under veien er påført skader i raset.

For at ikke pendlertrafikken gjennom Byrkjenes skal lammes fullstendig, er det satt inn båt mellom Odda og Tyssedal. Busser fra Tyssedal frakter folk videre nordover.

Hovedraset gikk mandag ettermiddag klokken 14.40 og ble fulgt av enda et ras kort tid etter. Ingen ble skadd, men en skolebuss passerte stedet bare kort tid før det første raset gikk.