Fra venstre: Sebastian Harung, Jonas Ström og Ilija Batljan. Foto: Robin Lorentz-Allard

Svensk eiendomsmilliardær går inn i norske Kameo

Den norske investeringsplattformen Kameo har gjennom en rettet emisjon fått inn 66 millioner kroner. Den svenske eiendomsmilliardæren Ilija Batljan går inn som storaksjonær.

Kameo, som er en investeringsplattform for lånebasert crowdfunding, har gjennomført en ny emisjon og hentet inn 66 millioner kroner.

Den svenske eiendomsgründeren Ilija Batljan står gjennom selskapet Ilija Batljan Invest AB for rundt 40 millioner.

Batljan blir dermed en av selskapets største eiere og får to styremedlemmer, opplyser Kameo i en pressemelding.

Investeringsbanken ABG Sundal Collier, har siden 2019 vært strategisk deleier i Kameo. Jonas Ström, administrerende direktør i ABG Sundal Collier, er glad for å ha Ilija Batljan som ny deleier.

– Ilija er en vellykket og innovativ investor og forretningsleder. Han er flink til å finne nye løsninger i en tradisjonell industri. Vi er glade for at han, i likhet med oss, ser hvor mye Kameo har å tilføre både eiendomsbransjen og småsparere, og vi ser frem til å fortsette Kameos reise sammen, sier Ström i pressemeldingen.

I løpet av hele 2020 formidlet Kameo lån for 600 millioner kroner, og selskapet passerte dermed en milepæl på en milliard i utlån. Nå strekker de seg etter nye ambisiøse mål.

– I 2021 er ambisjonen at Kameo skal låne ut minst en milliard til, og det ser det ut til at vi når, sier Kameo-grunlegger Sebastian Harung i en pressemelding.

Investeringsplattformen Kameo finansierer eiendomsprosjekter ved hjelp av titusentalls investorer over hele Skandinavia.

Konseptet er at enkeltpersoner og selskaper kan investere i sikrede eiendomslån, samtidig som de hjelper eiendomsutviklere med finansiering.

Kameo ble grunnlagt i 2014, fikk tillatelse fra det danske finanstilsynet i 2016 og opererer i dag i Sverige, Danmark og Norge med cirka 40 ansatte.