Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger skal bygges i massivtre og miljøsertifiseres etter BREEAM. Illustrasjon: Rambøll arkitektur

Peab bygger barne- og avlastningsboliger i Tromsø

Peab Bjørn Bygg har signert kontrakt med Tromsø kommune om å bygge Sommerlystvegen barne- og avlastningsboliger.

Prosjektet er en totalentreprise, og kontraktsummen er på 90 millioner kroner utenmerverdiavgift, skriver Peab i en pressemelding.

Sommerlystvegen barne- og omsorgsboliger blir boliger for barn og unge med alvorlige funksjonsnedsettelser eller som av andre årsaker har omfattende omsorgsbehov. Det vil bestå av både korttidsboliger, faste boliger og fellesarealer.

– Vi har jobbet lenge med å lande denne avtalen og er derfor svært glade for kunne å gå i gang med arbeidet. Dette er et viktig og etterlengtet bygg i Tromsø, og som en lokal samfunnsbygger er vi spesielt glade for slike prosjekter som betyr så mye for brukerne, sier prosjektsjef Morten Andreassen i Peab Bjørn Bygg i meldingen.

Barne- og avlastningsboligene skal bygges i massivtre. Det vil være utstrakt bruk av synlige trematerialer og  løsninger som skal tåle hard bruk. I bygget blir det også en svært påkostet velværeavdeling som skal gjøre det hyggelig for brukerne.

– I tillegg blir dette det første kommunale bygget i Tromsø som skal miljøsertifiseres etter BREEAM. Det er et tilleggsaspekt ved prosjektet som vi synes er veldig positivt, sier Andreassen.