Konsernsjef Morthen Bakke i Bakkegruppen kan se tilbake på et sterkt år, til tross for koronautfordringer i mars. Foto: Bakkegruppen

Bakkegruppen solgte boliger for 1,23 milliarder

Til tross for et brått fall i boligsalget etter nedstengingen 12. mars, endte 2020 opp som et av de beste årene noen gang for Bakkegruppen.

Bakkegruppen AS solgte 256 boliger til samlet salgsverdi på 1,23 milliarder i 2020.

- En kraftig opphenting etter brått fall i salget i perioden 12. mars til ut mai måned bidro til at salget i 2020 fremstår som et av de beste for konsernet, skriver Bakkegruppen i en pressemelding.

Bakkegruppen AS er delt i to forretningsområder med henholdsvis småhusvirksomheten Bakke AS, som er lokalisert på Aurskog med egen produksjon, samt Bakke Leiligheter AS som er lokalisert på Skøyen i Oslo.

- Småhusvirksomheten hadde marginalt noe høyere andel av totalsalget i 2020, sier konsernsjef Morthen Bakke i meldingen.

- Leilighetsvirksomheten alene ferdigstilte mer enn 450 boliger siste halvår 2020 og har brukt året til å rigge for bygging i egen regi, opplyser han. 

Konsernet har i dag en tomtebank for utvikling av cirka 7.000 boliger. 

Boligutvikleren forventer et bra salg i en rekke større småhusprosjekter som har trinnvis salgsstart ut over i 2021.

- Mye tyder på at Covid-19 med tilhørende krav til hjemmekontor medfører at flere ønsker seg ut av mindre leiligheter og dermed «ut på landet». Salget av småhusprosjekter i 2020 tyder på en sammenheng med økt plassbehov, spesielt for barnefamilier, skriver Bakkegruppen.