Skisse av nytt konsept for bebyggelse i Hoffsveien på Skøyen. Illustrasjon: Mad arkitekter

Lanserer nytt forslag for milliardutbygging på Skøyen

En endret utbyggingsplan for en 14,5 dekar stor tomt på Skøyen i Oslo er sendt til behandling hos Plan- og bygningsetaten i Oslo.

Oversiktsskisse med nye forbindelseslinjer mellom Hoff og Skøyen stasjon. Illustrasjon: Mad arkitekter

Rambøll er ansvarlig søker for detaljregulering av Hoffsveien 1 A til E på Skøyen. Mad arkitekter er valgt som arkitekter, og eiendomsbesitter er Storebrand Asset Management representert av rådgiverselskapet Probiz.

– I denne nye søknaden har vi tatt signalene fra Byantikvaren, og viser respekt for det som er bygget i området. Vi legger opp til å bevare hele Eurekabygget, og vi bevarer bygningsstrukturen ut mot Hoffsveien. Dette er et godt og respektfullt forslag som svarer på mange dagsaktuelle utfordringer sier Sverre Landmark i Probiz til Byggeindustrien.

Tomten som Storebrand eier, er 14,5 dekar stor, og bruttoarealet av dagens bygg er på omlag 34.400 kvadratmeter. Landmark forteller at man planlegger å rive noe, transformere noe og bygge på noe, men at planene innebærer å bevare så mye som mulig, av respekt for historie og stedsidentitet i tillegg til en moderne gjenbrukstankegang.

– Det planlegges en kraftig fortetting, det skal vi ikke legge skjul på, men det er jo også i tråd med målsettingen om å utnytte plassen nær knutepunktene sier han.

Med et enkelt overslag vil den skisserte utbyggingen komme på godt over en milliard kroner.

Et tidligere forslag til utvikling av tomten ble lansert i 2015. Dette konseptet er nå skrotet, og Landmark mener det er et langt bedre konsept som nå er levert inn til vurdering.

I forslaget beholdes eksisterende bygninger, med unntak av den delen av Hoffsveien 1A som ligger nærmest jernbanestasjonen, som rives til fordel for et nytt næringsbygg og eventuelt hotell. Den resterende delen av Hoffsveien 1A knyttes sammen med Hoffsveien 1C gjennom et påbygg som danner et nytt kvartal med åpne portaler inn til et indre gårdsrom. Hoffsveien 1D vil få et tilbygg med et boligtårn, som strammer opp og definerer byrommet mot det gamle Eurekabygget i Hoffsveien 1E.

Utbyggingen av det nye Eurekaområdet har foreløpig ikke noen planlagt tidslinje.

– Her planlegges for fremtiden. For Storebrand handler det om å ha en reguleringsplan klar når tiden er moden og den nye områdeplanen for Skøyen er klar, sier Landmark.