Litlebø kraftverk i Stranda kommune.

Finsk Kraft AB kjøper Tryggestad Kraft AS

Tryggestad Kraft med Litlebø kraftverk i Stranda kommune får finske eiere.

Det arkitekttegnede kraftverket på 22 GWh ble satt i drift i 2012 og var inntil overtakelsen 15. mai 2020 eid av grunneierne. Den norske småkraftspesialisten Bekk og Strøm skal drifte kraftverket, skriver Bekk og Strøm i en pressemelding.

Litlebø kraftverk har tre turbiner og får vannet sitt fra Nibbedalselva og Langedalselva ved Hellesylt i Stranda kommune, og er lokalisert der disse elvene møtes. Kraftstasjonen er tegnet av Slyngstad Aamlid Arkitekter og er bygget i tre og stein. Den har mange glassflater, og er et flott, naturtro signalbygg langs turistveien til Hellesylt og Geiranger.

Finsk Kraft, eller på finsk Suomen Voima, eier en rekke kraftverk i Norden, og står for en årlig kraftproduksjon på 312 GWh. I tillegg har selskapet mer enn 300MW i prosjekter som er under bygging eller utvikling. Finsk Kraft har et sterkt fokus på grønn, fornybar energi.
- Tryggestad Kraft har et vakkert kraftverk som passer godt inn i vår portefølje, og vi er glade for å produsere grønn energi i denne regionen, sier Antti Vilkuna, daglig leder i Finsk Kraft i meldingen.