Bergene Holm rekrutterer og investerer

Bergene Holm AS fortsetter sin satsing i Glåmdalen ved å ansette ingeniører og investere i ny teknologi

- I krevende tider er det hyggelig å kunne melde om god aktivitet i selskapet og at nye og spennende saker skjer på Bergene Holms sagbruk i Glåmdalen, heter det i en melding fra selskapet.
Avdelingen på Kirkenær har i høst installert et nytt styresystem fra RemaSawco AB som tar seg av laserscanning av hver enkelt stokk, optimering av saguttak for maksimalt skurutbytte og styringen av sagene. Kirkenær har også investert i en ny tømmermaskin for å kunne håndtere alt tømmeret som kommer inn til avdelingen, samt oppgradert HMS på deler av anlegget. Samlede investeringer ved avdelingen er på over fem millioner kroner.

- Disse investeringene gir avdelingen et betydelig løft med hensyn til HMS, effektivitet og lønnsomhet, og gir grunnlag for videre ekspansjon ved bedriften, sier fabrikksjef John Skyrud i meldingen.
For å styrke det gode tekniske miljøet på avdelingene, og for å kunne teste, tilpasse og ta i bruk den nye teknologien, har Bergene Holm ansatt en ingeniør ved hver fabrikk. Siste uken i mars, ble Kenneth Utheim ansatt som prosjektingeniør på avdeling Kirkenær. Utheim er utdannet ingeniør innen elektro og automasjon og har i tillegg fagbrev som tømrer.

Ved fabrikken på Brandval skal også styringssystemet på sagbruket oppgraderes høsten 2020 med forventninger om de samme effekter som ved avdelingen på Kirkenær. Dette styresystemet leveres av Milltech AB. Avdelingen på Brandval er også pilotbedrift i Bergene Holm når det gjelder uttesting av såkalte smarte sensorer.

Også her er det ansatt ny Prosjektingeniør.

- Arne Inngard Melby har fått noen få måneder på fabrikken og blitt godt kjent med anlegget og bransjen. Han er utdannet maskiningeniør med studieretning treteknikk.
Fabrikksjef  Atle Vestlund gleder seg over nyansettelsene og investeringene, særlig i denne tiden hvor landet ellers er til dels lammet av pandemien. 

- Vi har et enestående mannskap som sørger for at produksjonen går for fullt til tross for karantener, sykdomstilfeller og alle spesielle smittetiltak som må tas. Foreløpig har bedriften god tilgang på råstoff, bra produksjon og salg over budsjett. Utviklingen følges selvfølgelig fra time til time, men det ser ut til at alle tiltak som tas for å holde hjulene i gang har en positiv effekt, sier Vestlund.