Administrerende direktør Kari Sandberg sier at hjulene i bygg- og anleggsnæringen må holdes i gang.

Sindre Sverdrup Sand

EBA ber regjeringen gi klarsignal for "gryteklare" veiprosjekter

EBA sier det er flere «gryteklare» prosjekter hos Statens Vegvesen. Nå oppfordrer de regjeringen til å kaste seg rundt, og gi klarsignal for å få store veiprosjekter med kort ledetid ut i markedet raskt.

– Etter hva EBA forstår er det flere gryteklare prosjekter hos Statens Vegvesen. Når en samlet bransje og også samtlige politikere peker på viktigheten av å holde hjulene i gang, så må bygg- og anleggsnæringen brukes som det viktige verktøyet det er i den krisen vi står oppe i, sier administrerende direktør Kari Sandberg i Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg (EBA).

Vil holde sysselsetting oppe

Hun sier næringen fortsatt klarer å holde prosjektene i gang, og håndterer smittevern på en god måte.

Ingen av medlemsbedriftene melder om smittede, og mange av de som har vært i karantene er nå tilbake på jobb.

– Men dette kommer ikke til å kunne vare i mange uker. Entreprenørene er opptatt av at betalingsstrømmene ikke stopper opp i verdikjeden, at kundene får ut prosjekter med kort ledetid og at vi kan holde sysselsettingen oppe, sier Sandberg.

Etterlyser klarsignal

For å unngå en bølge av permitteringer, påpeker hun at fylker og kommuner raskt får tydelige garantier for at de får overført midler som øremerkes til prosjekter som kan kommer raskt ut.

– Nå er det viktig at Samferdselsdepartementet også kaster seg rundt og gir Statens Vegvesen klarsignal for E39 Lønset – Hjelset i Molde, Riksvei 4 Roa – Gran og E39/E18 Gartnerløkka – Kolsdalen i Kristiansand, for å nevne noen prosjekter som kan kommer raskt, sier hun.