Jon Sandnes fra en tidligere samling i SAMMEN2020.

Toppledersamlingen for SAMMEN2020 utsatt til november

Samlingen for topplederne i BAE-næringens initiativ SAMMEN2020 skulle etter planen gå av stabelen 28. april. Som det meste annet er samlingen utsatt på grunn av pandemien forårsaket av koronaviruset.

- BAE-rådet som eier SAMMEN2020, hadde gledet seg til å møte rundt 100 toppledere for å bli enda mer tydelig på hvordan BAE-næringen kan bidra til en bærekraftig utvikling. Men som for alle andre, var det ingen vei utenom å utsette samlingen i den helt ekstraordinære situasjonen Norge og resten av verden er i, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

- Førsteprioritet er å unngå å spre smitte så lenge vi kan, og så er det avgjørende at vi alle gjør det som står i vår makt for å holde hjulene i gang. Vår næring er selvsagt med på denne dugnaden, sier administrerende direktør Jon Sandnes, leder av BAE-rådet, i en kommentar.

- Sett av 4. november
Nå håper leder av BAE-rådet at alle de som hadde meldt seg på, setter av 4. november i kalenderen. Samme dag vil man også gjennomføre samlingen for FREMTIDENS LEDERE i næringen. Samlingen for kommunikasjonsansvarlige vil bli gjennomført 13. november.

- Vi hadde på plass et svært spennende program, der vi skulle både utfordre og bli utfordret på hvordan vår næring skal bli en del av løsningen på det store spørsmålet i vår tid - klimasaken. Ikke minst hadde jeg sett frem til at fremtidens ledere skulle gi oss sine perspektiver på hva som forventes av vår næring i tiden som kommer, sier Sandnes

Nå er målet å gjennomføre det planlagte programmet med de samme innlederne, på den allerede fastsatte datoen for neste samling. Mange kjente navn i næringen var med i programmet blant annet Per Kristian Jacobsen (Norconsult), Anette Aanesland (Nye Veier), Trond Hagerud (Mapei), Grete Aspelund (Sweco), Ingrid Dahl Hovland (Statens vegvesen), Eirik Gjelsvik (Backe Gruppen) og Knut Gaaserud (Caverion).

Videreutvikler nettsiden
Selv om det ikke blir noen samlinger denne våren, vil arbeidet med prosjektet fortsette i andre former.

- Mens vi venter på at vi igjen kan møtes fysisk, skal vi bruke ressurser på å forsterke prosjektet ytterligere, blant annet gjennom videreutvikling av den nye nettsiden, avslutter Sandnes