Fra BASF's fabrikk i tyske Ludwigshafen. Foto: BASF

Lone Star kjøper BASFs Construction Chemicals-enhet

21. desember ble kjemikonsernet BASF og et datterselskap av det globale kapitalfondet Lone Star enige om overdragelse av BASFs forretningsenhet Construction Chemicals.

I transaksjonen priser Lone Star, som eies av den irsk-amerikanske milliardæren John Grayken, BASF-datteren til 3,17 milliarder euro uten kontanter og gjeld. Overtagelsen forventes gjennomført i tredje kvartal 2020, forutsatt godkjenning fra relevante konkurransemyndigheter, skriver BASF i en pressemelding.

- Vårt mål har vært å finne et nytt hjem til forretningsenheten Construction Chemicals der den kan utnytte sitt fulle potensiale, sier Saori Dubourg, styremedlem i BASF SE og ansvarlig for Construction Chemicals.

- Som en del av Lone Star kan Construction Chemicals-teamet ha fokus på vekst med en bransjespesifikk tilnærming. BASFs forretningsenhet Construction Chemicals passer svært godt inn i porteføljen vå,r og kompletterer våre investeringer i byggevarebransjen, sier Donald Quintin, President of Europe i Lone Star.

– Construction Chemicals-enheten i Norge vil fortsatt levere produkter i Master Builders Solutions-, PCI- og Wolman-porteføljene til det norske markedet. Den norske byggenæringen er et viktig marked for oss, og vi vil også fremover delta og engasjere i både her og i Norden med et sterkt fokus på teknisk service, bærekraft og innovasjon, sier den nordiske markedssjefen i Master Builder Solutions, Britta Schmidt til Byggeindustrien.

BASFs Construction Chemicals har over 7.000 ansatte i mer enn 60 land, og omsatte i 2018 for 2,5 milliarder euro.