Espen Thøgersen (t.v.) og Ølyvind Moen.

Veidekke og Urban Jungle inngår samarbeid

Veidekke Eiendom løfter ambisjonen om å blir Norges ledende nabolagsbygger og inngår samarbeid med Urban Jungle om utvikling av næringslokaler i Veidekkes boligprosjekter.

Urban Jungle er eksperter innen nabolagsutvikling og har hatt suksess med utvikling av næringslokaler på byplanet i Oslo. Nå inngår de et strategisk samarbeid med Veidekke om utvikling av næringslokaler i Veidekkes boligprosjekter rundt om i Norge.

– Vi tror vi gjennom bedre stedsutvikling vil skape grunnlag for mer attraktive boliger, raskere boligsalg og bedre økonomiske resultater. Gjør vi denne jobben bedre, så vil både vi og de som kjøper boligene vinne på det. Når vi ser den suksessen Urban Jungle har greid å skape i flere boligprosjekter i Oslo de siste årene, der de gjennom utvikling av gode næringslokaler bidrar til å øke både attraktiviteten til området og til boligprosjektene, så har de vært en naturlig samarbeidspartner å søke seg mot, sier Øyvind Moen i Veidekke Eiendom.

Et av de største prosjektene Urban Jungle nå får i oppgave å utvikle sammen med Veidekke er Grønvoldkvartalet ved Fyrstikktorget på Helsfyr, der Veidekke skal utvikle 400 boliger med 2000 m2 næring på bakkeplan.

– Helsfyr er av mange ansett for å være en asfaltjungel tilrettelagt for kontorbrukere, ikke et nabolag tilrettelagt for de som bor der, sier Espen Thøgersen i Urban Jungle. I våre dialoger med naboer så langt har vi allerede lært at lokalbefolkningen elsker Helsfyr, men at de savner bymessige kvaliteter som gjør nabolaget attraktivt å bo og leve i. Det som oftest kommer fra naboene er at de ønsker seg sosiale møteplasser og et levende byliv. Disse innspillene tar vi nå med inn i design- og utviklingsarbeidet med mål om at prosjektet skal bidra til å løfte hele området, sier Thøgersen