Foto: Horten Havn

E.A. Smith overtar 13.000 kvadratmeter i Horten havn

Havnetilgangen skal gi arbeidsplasser og effektivisere import av stål og byggevarer til Smith Stål og Bygger’n.

Kontrakten med Horten Havn omfatter leie av et område på over 13.000 kvadratmeter innenfor dypvannskaia i Horten.

E.A. Smith (EAS) vil benytte området til import og lager av stål, metaller og byggevarer. Horten Havn har en posisjon som en av landets knutepunkter for stål og tyngre havnevirksomhet.

Skaper arbeidsplasser

- Virksomheten på Horten Havn vil både sikre behov for arbeidskraft for speditører og for Smith Stål som allerede har virksomheten Smith Stål Scancoil på havnen og et større anlegg i Holmestrand. Det vil også bli behov for ytterligere arbeidsplasser i tiden som kommer, skriver E. A. Smith i en pressemelding.

Smith Stål opplever solid etterspørsel og vi ser for oss en fortsettelse av dette i årene som kommer.

Tilgang til internasjonale leverandører

Det store lagerområdet gjør det mulig å møte etterspørselen effektivt med enkel tilgang til de store verkene og produsentene i utlandet.

- Det er slik at ikke alt våre kunder etterspør produseres i Norge. Vi har også behov for tilgang til internasjonale leverandører. Arealet på Horten Havn gir oss fleksibilitet i innkjøpsstrategien og mulighet til å samle større volum av tyngre varer før det spres til EAS sine 12 stålanlegg og 40 byggevarehus over hele landet, sier Carl Petter Simonsen, direktør for Smith Stål Øst i en melding.