Foto: Dag R. Hansen, Spenncon AS

Gode tider for betongbedrift i Verdal

Samtidig som industrien i Nord-Trøndelag sliter, opplever Verdal-bedriften Spenncon fulle ordrebøker.

De er godt i gang med å montere betongelementer i det nye signalbygget til Adresseavisa i Trondheim.

- Vi er veldig glade over at ordrebøkene er fulle utover høsten. Særlig når vi ser at flere industribedrifter i Nord-Trøndelag sliter med dårlige tider, sier Hermund A. Olsen, salg- og prosjektsjef i Spenncon AS.

NHO Trøndelag er bekymret over utviklingen i Nord-Trøndelag, der flere hundre arbeidsplasser har gått tapt bare de siste ukene. Samtidig er det fare for at hundrevis vil miste jobben ved Kværner-verftet i Verdal dersom utbyggingen av Utsirahøyden blir utsatt.

Det er imidlertid fortsatt industribedrifter i Verdal som opplever gode tider. Spenncon, som produserer prefabrikkerte betongelementer, er snart halvvegs med montasjen av det nye bygget til Adresseavisa i Verftsgata 2.

Verdt 25 millioner

– Leveransen til Adressabygget er verdt 25 millioner kroner, og Spenncon prosjekterer, produserer og monterer alle prefabrikkerte stål- og betongelementer i bygget. Totalt blir det nye bygget på 18 000 kvadratmeter, og er plassert på en av de beste adressene i Trondheim, sier Olsen.

Verftsgata 2 skal etter planen være ferdig i første halvdel av 2015. Spenncon skal ferdigstille hovedmontasjen innen 20. juli. Deretter skal stålkonstruksjoner for tak monteres i siste halvdel av august.

Håper lykken snur

I tillegg til betongelementer som er produsert på anlegget i Verdal, leverer Spenncon runde betongsøyler både fra sin fabrikk i Hjørungavåg og en søsterfabrikk i Latvia samt stålkonstruksjoner fra Romania. Underentreprenøren Trøndersveis AS utfører monteringen.

- Det er hektiske dager for både oss og Trøndersveis. Jeg håper inderlig at lykken snur for bedriftene i Nord-Trøndelag som opplever ordretørke. Det er viktig med et levende industrimiljø, der vi kan jobbe sammen og lære av hverandre, sier Olsen. Horisonten i vår bransje er forholdsvis kort så vår salgs- og prosjektutviklingsavdeling jobber hardt for å sikre full sysselsetting også utover senhøsten og vinteren avslutter Olsen.