Arkitektstudenter vant internasjonal pris

Tre arkitektstudenter fra NTNU har vunnet en publikumspris i den internasjonale arkitektkonkurransen Architizer A+ awards.

Alexander E. Furunes, Ivar K.V. Tutturen og Trond H. Hegvold vant publikumsprisen i kategorien «Architecture and Collaboration» med deres studiesenter for barn fra slummen i Tacloban på Filippinene. Senteret ble oppført i samarbeid med hjelpeorganisasjonen Streetlight og barnas foreldre.

Arkitekturdatabasen Architizer, den største og raskest voksende i verden, står bak prisen. Bidragene i konkurransen kommer fra over 100 land, og deles inn i over 50 kategorier.

Publikumsprisene til Architizer A+ awards deles ut med bakgrunn i en åpen nettavstemning. Publikum får peke ut sin favoritt blant finalistene i hver kategori i arkitekturkonkurransen. Selve prisutdelingen skjer i New York den 16. mai hvor Alexander E. Furunes, Ivar K.V. Tutturen kommer til å delta.

Prisvinnerne gleder seg også til å ta prisen med til Filippinene der det er mange som har viktige andeler i den. De reiser til Filippinene i juli for å sette i gang byggingen av to nye studiesentre.

- Vi gleder oss til å vise befolkningen i Tacloban at foreldrenes innsats har fått denne internasjonale annerkjennelsen. At studiesenteret fikk publikumsprisen i kategorien «Architecture and Collaboration», bekrefter bare hvor viktig samarbeidet har vært for det totale resultatet, sier Ivar K.V. Tutturen.
NTNU-studentene definer resultatet av prosjektet som mye mer enn bare et bygg.

- Mødrene og fedrenes innsats i design- og byggeprosessen, har blitt et symbol på deres sterke ønske om å hjelpe barna sine ut av slummen og mot en bedre fremtid. Byggeprosessen bidro også til å knytte sterke bånd internt blant foreldrene og på tvers av klasseskiller i lokalsamfunnet, sier Alexander Furunes.

Alexander, Ivar og Trond er i gang med sitt femte studieår ved arkitektutdanningen på NTNU. Ved Fakultet for arkitektur og billedkunst er gleden stor over pristildelingen.

- Vi gratulerer Alexander, Ivar og Trond med publikumsprisen i A+ Architizer awards! Fakultetet er stolt over våre studenters bidrag til å gi barn på Filippinene en bedre framtid gjennom å skape god arkitektur. Disse studentene bidrar også til å oppfylle NTNUs samfunnsoppdrag om å utvikle kunnskap for en bedre verden, sier Tore Haugen, dekan ved Fakultet for arkitektur og billedkunst.