Morten Bjøntegaard. Foto: Arealtek
Morten Bjøntegaard. Foto: Arealtek

Arealtek blir en del av EnviDan

Det norske rådgivende ingeniørfirmaet Arealtek AS blir nå en del av EnviDan.

– Oppkjøpet av Arealtek vil spesielt styrke EnviDans løsninger innen ingeniørtjenester for vann-, vei og avløpssektoren i Norge, heter det i en pressemelding.

Arealtek ble startet i 2009 av Morten Bjøntegaard, og har på tolv år gått fra 1 til 21 ansatte.

– Vi har bygget et sterkt fundament i Norge med mange gode kunder og spennende oppgaver. Profilen vår innen arealplan og VVA området passer veldig godt til EnviDans ambisjoner om å være sterk innen vann og avløp, og i prosessen har vi opplevd EnviDan som en seriøs og kompetent kjøper, som har et ønske om å utvikle Arealtek sammen med våre dyktige ansatte, sier Morten Bjøntegaard i en pressemelding. Han fortsetter som direktør og daglig leder for Arealtek.

EnviDan, somhar hovedkontor i Danmark og flere kontorer i Danmark, Norge og Sverige, har det europeiske kapitalfondet Waterland som medeier.  EnviDans administrerende direktør, Morten Fjerbæk, er begeistret for at Arealtek skal bli en del av EnviDan.

– Vi er allerede til stede i Norge, hvor EnviDan AS leverer et unikt selvkostverktøy, som hvert år bistår mer enn 300 norske kommuner og avfallsselskaper med å sikre rettferdige og korrekte gebyrer til sluttbrukerne, men vi har lenge ønsket å styrke vår posisjon på det norske markedet innen ingeniørtjenester, og vi er sikre på at vi i Arealtek har funnet akkurat det match som bringer oss videre, sier Morten Fjerbæk i meldingen.

I EnviDan får de ansatte fra Arealtek 320 kolleger, som alle på en eller annen måte jobber innenfor vannsyklusen.