Sweco-direktør Grete Aspelund under den offisielle åpningen av det nye Bergens-kontoret fredag 4. november. Foto: Sweco

Åpnet nytt Sweco-bygg i Bergen

Bygget, som har oppnådd BREEAM Excellent-klassifisering og passivhusstandard, er blant landets mest miljøvennlige.

– Dette er en bygning som er resultat av det vi i Sweco holder aller høyest: nyskaping, engasjement og lagspill, sa adm. direktør Grete Aspelund under den offisielle åpningen fredag 4. november.

Takket være smarte og kostnadseffektive løsninger som solcelleanlegg, 30 cm tykke vegger, energilagre under bakken og sensorer for lys og bevegelse, reduserer bygget energibehovet med 80 prosent sammenliknet med et standard kontorbygg.

– Dette er et bygg vi kan være veldig stolte av. Vi i Sweco skaper bærekraftige løsninger for fremtidens samfunn, og det at bygget er blant Norges mest energieffektive passer godt inn i vår virksomhet, sa Aspelund.

Sweco leier bygget fra Fantoft Utvikling, og har vært tidlig involvert i planleggingsprosessen som rådgiver for alle fag.

– Det flotte ved vårt nye kontorbygg er at det er planlagt av Swecos egne ansatte, og dermed spesialtilpasset vår virksomhet. Med optimale løsninger både for miljø og arbeid, har vi vist bransjen hva som er mulig å få til med dagens teknologi. Her er det ingen tvil om at vi kommer til å trives, sier Kjell-Einar Knutsen, leder for Swecos Bergensregion.

Bygget, som ligger rett ved bybanestoppet på Fantoft, tilrettelegger også for miljøvennlig transport med kollektivtilbud i umiddelbar nærhet, samt et stort garderobeanlegg og sykkelparkering i underetasjen.

Her kan du lese Byggeindustriens prosjektomtale av Swecobygget