Åpner «Stad skipstunnel» på Nor-Fishing 2012

Under Nor-Fishing 2012 i Trondheim på tirsdag 14. august vil den nytilsatte generalsekretæren i Redningsselskapet foreta en offisiell åpning av «Stad skipstunnel».

På utstillingen til Sogn og Fjordane Fylkeskommune er det bygget en modell av skipstunnelen - og det vil bli markert at mange menneskeliv kan bli reddet dersom en tunnel realiseres snarlig. Åpningen skjer på STAND: D-349 Klokken 13.00 og pressen er velkommen.Sikkerhet for fiskere og båtfolk blir satt i fokus når den nye generalsekretæren i Redningsselskapet tirsdag åpner Stad skipstunnel på Nor-Fishing 2012 i Trondheim.

Generalsekretæren Rikke Lind går rett inn i kampen for Redningsselskapets kjerneverdier om å redde liv, når hun som en av sine første oppgaver velger å markere betydningen av en sikker sjøfart rundt det værharde og farlige Stadlandet ytterst i Sogn og Fjordane.

Rikke Lind kom nylig fra jobben som statssekretær i Nærings- og Handelsdepartementet til Redningsselskapet. På Fiskerimessen åpner hun en modell av Stad skipstunnel, som det har vært kjempet for å realisere i mange 10 år. Ved siden av næringslivet, er det fiskere og småbåtfolk som sterkest ønsker en tunell gjennom Stadhalvøya lengst vest i Norge. Gjennom århundrer har det gått hundrevis av menneskeliv tapt på det værharde kystområdet. Med tanke på hva tunnelen vil bety for samferdsel og miljø er det ikke tvil om at dette er et samfunnsøkonomisk lønnsomt prosjekt.

Redningsselskapet har utført redningsdåder på havstrekket så lenge selskapet har eksistert. Nå tar den nye generalsekretæren fatt på oppgaven med å redde liv gjennom kampen for å få bygget Stad skipstunnel.