Ivrige entusiaster fra Hageselskapet Askim, anleggsgartnerforetak og det lokale næringsliv arrangerer Hagedag i Askim lørdag 28. mai. Bak fra venstre: Line Schie, Interflora Line Blomster, Stian Holter,  Hageselskapet Askim. Foran fra venstre: Katrine Rustad, Rustad Plantesenter, Fredrik Haugen, Norlett-Service AS, Ole Johnny Nilsen, Hageselskapet Askim, Tore D Carlsen, Utemiljøsenteret. 

Anleggsgartnere bygger hurtighage på 1 time

Under Hagedagen i Askim førstkommende lørdag skal det bygges en komplett hage i løpet av en time.

Det er anleggsgartner og daglig leder i Maskin og Utemiljø Tore D. Carlsen som står bak ideen. Stuntet er en av mange programposter på Hagedagen, som går av stabelen lørdag 28. mai i østfoldbyen.

- Denne dagen smeller det i Askim sentrum. Publikum skal få se hvordan en hage blir til, og det på rekordtid, sier Carlsen til hage.no.

Han forteller at hagen er på 8 x 8 meter og at den skal inneholde en uteplass på 3 x 3 meter, en gangsti på ca seks meter og et plantefelt på 3 x 1 meter.

- Dette blir speedbygging av hage, og vi er fire anleggsgartnerfirmaer som har gått sammen om å få til dette, sier Carlsen.

Anleggsgartner Tore D. Carlsen (nr 2 fra venstre) skal sammen med dyktige anleggsgartnerkolleger vise publikum hvordan de kan bygge en komplett hage på 1 time under Hagedagen i Askim.

Han forteller at det i hagen vil bli en vannfontene, tråkkhelle-stier, sedummatter og et mellomstort tre.

Følgende firmaer er med og bygger speedhagen : RS Anleggsgartnerservice AS, Frank E. Johansen AS, Ingar M. Hansen AS og Maskin og Utemiljø AS.

Til slutt skal hele hagen auksjoneres bort av Askims ordfører Thor Hals.

Plantemarked og demonstrasjoner
Av øvrige programposter kan Hageselskapet Askim friste med hagefrimarked og salg av planter. De oppfordrer folk til å ta med planter som kan selges. Ellers blir det demo av robotklippere, demo av planting i bed og potter og tilslutt pynting av bord i den nye hagen.

Det er Hageselskapet Askim og Askimbyen som står bak arrangementet.

Øvrige utstillere er Utemiljcenteret Mysen, Rustad plantesenter, Interflora Line Blomster, Norlett-Service, birøkter David Lundsrud, Mari Hødal (pilfletting) og Askim Håndvkerkerforening.